Waarom een SSL-certificaat belangrijk is op uw website

Veiligheid staat bij ons voorop. We optimaliseren onze producten niet alleen op functies, snelheid en betrouwbaarheid, maar ook op veiligheid. Veel veiligheidsmaatregelen in de programmeercode van de producten zijn onzichtbaar. Een SSL-certificaat is één van de veiligheidsmaatregelen die wel duidelijk zichtbaar is in de browser van de gebruiker.

Dit artikel bestaat uit:

Het plaatsen van een SSL-certificaat voor uw website is optioneel. Zoekmachines en browsers gebruiken veiligheidscertificaten steeds meer en online veiligheid word steeds belangrijker. Daarom raden we hotels sterk aan om een SSL-certificaat op hun website te hebben.

NB Indien u een website heeft die door hoteliers.com gehost wordt, kunt u contact opnemen met uw accountmanager om een SSL-certificaat aan te schaffen. Indien uw website niet door ons gehost wordt, kunt u contact opnemen met het bedrijf dat uw website host

Hoe weet ik of mijn website een SSL-certificaat heeft?
Een website heeft een SSL-certificaat als u een slotje in de adresbalk ziet. Daarnaast begint een website met "https://". In sommige browsers wordt ook het woord "Veilig" of "Secure" in de adresbalk weergegeven.

Afbeelding: "Een website met SSL in Chrome, Firefox, Internet Explorer en Safari"

Waarom heb ik een SSL-certificaat nodig?
SSL-certificaten beschermen persoonsgegevens van uw gasten. Gegevens die bijvoorbeeld via een contactformulier verstuurd worden, worden met een SSL-certificaat over een beveiligde versleutelde verbinding verstuurd. Een aantal redenen om een SSL-certificaat te hebben, zijn:

• Het houdt gegevensuitwisseling tussen servers veilig
  • Het verhoogt zoekmachine rankings
  • Het bevordert het vertrouwen van de gast
  • Het vergroot de conversie

Daarnaast zullen sommige browsers uw bezoekers binnenkort duidelijker waarschuwen, indien uw website niet beveiligd is met een SSL-certificaat. Op dit moment zien bezoekers onderstaand informatieicoontje. Google heeft echter plannen om binnenkort een waarschuwing met "Onveilig" te tonen voor alle websites zonder SSL-certificaat.

Afbeelding: "De adresbalk van een website mét en zonder SSL-certificaat"

Welke type SSL-certificaten zijn er?
Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en de moeite die u wilt doen, zijn er twee opties voor SSL-certificaten:

• Een regulier certificaat zonder bedrijfsnaam (aanbevolen)
  • Een uitgebreid certificaat met bedrijfsnaam

Waarom wordt een regulier certificaat aanbevolen?
Het enige voordeel van een uitgebreid certificaat is dat gasten de naam van uw BV naast het groene slotje zien. We raden een regulier certificaat aan omdat:

• Het aanvragen van een uitgebreid certificaat kan een aantal dagen duren, omdat er (1) verificatie van de domeinhouder, (2) bedrijfsinformatie en (3) gegevens van de aanvrager nodig zijn

• Het aanvragen van een uitgebreid certificaat is complexer. Daarom raden we een regulier certificaat aan, om het aanmeldproces te beperken en uw gasten toch de beste SSL-veiligheid te bieden

We raden een uitgebreid certificaat wel aan voor hotelketens met veel hotels, waarbij de keten grote bekendheid heeft.

Waarom is er een maandbedrag voor een SSL-certificaat?
Er zijn verschillende prijsverschillen in SSL-certificaten, afhankelijk van de organisatie die het certificaat verstrekt.

"De server van de website gebruikt een certificaat om de identiteit van de website te bewijzen aan browsers, zoals Chrome. Iedereen kan een certificaat maken om te claimen dat ze een bepaalde website zijn. Chrome vereist van websites dat ze certificaten gebruiken van vertrouwde organisaties, om u te helpen veilig te blijven op het web."

Bron: Google Chrome Help

Vertrouwde organisaties
Een vertrouwde organisatie voor uw certificaat is belangrijk:

• De partner waar hoteliers.com mee samenwerkt heeft de beste bedrijven uitgekozen die SSL-certificaten uitgeven

• Deze bedrijven zijn geselecteerd door onze hosting provider. Dit zijn bedrijven die door de grootste browsers worden vertrouwd

• De prijs van een SSL-certificaat bevat de installatie ervan op onze servers, een speciaal IP-adres om het certificaat op de hosten, een speciale firewall en een jaarlijkse vernieuwing van het certificaat

• Er is een goede balans tussen de prijs van onze certificaten en de veiligheid ervan

• Het certificaat werkt op meer browsertypes en op oudere versies van deze browsers

NB Er zijn providers die budgetcertificaten aanbieden. Een budgetcertificaat is geen oplossing voor een veilige, betrouwbare website

Budgetcertificaten
Er zijn in het verleden een aantal veiligheidslekken voorgekomen in certificaten van budgetproviders, waarbij hackers vertrouwelijke informatie konden onderscheppen of waarbij certificaten zelfs op kwaadaardige websites werden geïnstalleerd.

Het is ook belangrijk dat het certificaat op de belangrijkste browsers werkt, inclusief oudere versies daarvan. Budgetcertificaten werken in dat geval niet altijd. We bieden geen budgetcertificaten aan, omdat veiligheid en betrouwbaarheid voorop staan bij ons.

Indien u vragen heeft over de prijs of als u een SSL-certificaat wilt aanschaffen, kunt u contact opnemen met uw accountmanager. Indien uw website niet bij ons gehost is, kunt u contact opnemen met het bedrijf die uw website host.