Les 4: Het toevoegen van kamers en arrangementen

company_WebsiteBuilder.svg Deze les is onderdeel van de handleiding start met uw product

Vorige Les 3: Het toevoegen van afbeeldingen op pagina's

Kamers en arrangementen zijn de kern van uw website. Dit zijn de producten die u uiteindelijk wilt verkopen. Zorg daarom dat kamers op een visuele manier aan gasten worden gepresenteerd, zodat ze verleid worden om te boeken.

Het toevoegen van kamers of arrangementen bestaat uit twee stappen. De eerste stap is om een kamer- en arrangementenpagina te maken, waarop de content items 'rooms' en 'packages' worden toegevoegd. De tweede stap is om de individuele kamers en arrangementen in het CMS te plaatsen. Het toevoegen van arrangementen werkt hetzelfde als het toevoegen van kamers.

Het kameroverzicht toevoegen

Om het kameroverzicht aan een bestaande pagina toe te voegen:

• Ga naar Pages
  • Klik op de paginanaam, zoals Rooms
  • Klik op Add content (rechtsboven)
  • Vul de naam in van het content item, deze naam is niet zichtbaar voor bezoekers
  • Kies de Rooms layout
  • Klik op Save

Het kameroverzicht is toegevoegd. Nu kunnen individuele kamers worden toegevoegd.

Schermopname: "Een kameroverzicht toevoegen aan een pagina". Klik om te vergroten.

Individuele kamers toevoegen

Om kamers, met afbeeldingen en beschrijvingen toe te voegen:

• Ga naar HotelRooms
  • Klik op Add room (rechtsboven)
  • Vul de kamernaam en het kamer ID in
  • Zet "Add direct booker" op 'Yes' voor de beste conversie
  • Selecteer een plaatje en een bestaand fotoalbum voor de kamer
  • Klik op Save

De kamer kan nu omhoog of omlaag gesleept worden om de volgorde van de kamers te bepalen.

NB Om het ID-nummer van de kamer of van het arrangement te vinden, ga naar login.hoteliers.com > Hotel Data. Het ID-nummer staat in het linkermenu naast de naam van de kamer of van het arrangement.

Schermopname: "Individuele kamers toevoegen". Klik om te vergroten.

Kamerdetails toevoegen

Nadat u een kamer heeft toegevoegd, kunt u een beschrijving en kamerfaciliteiten toevoegen en kunt u een verbinding met andere kamers instellen voor cross-selling.

Om een kamerbeschrijving en faciliteiten toe te voegen:

• Ga naar Hotel > Rooms
  • Klik op de kamernaam
  • Klik op Description en vul hier tekst in
  • Klik op Facilities en sleep een groep faciliteiten naar de rechtebox (optioneel)
  • Klik op Cross-selling en selecteer 3 tot 5 kamers
  • Klik op Save

We raden aan om 3 tot 5 kamers als cross-sell met elkaar aan te bieden, om gasten te laten zien dat er meerdere keuzes zijn.

Schermopname: "Kamerdetails toevoegen". Klik om te vergroten.

Volgende Les 5: Maak uw website zichtbaar voor zoekmachines