Boekingsmodule inbouwen bij WordPress websites

Dit artikel geeft een beschrijving van hoe de boekingsmodule in WordPress geïmplementeerd kan worden.

De plugin activeren
U kunt de plugin op twee manieren activeren:

Vanuit het WordPress dashboard:

1. Ga naar 'Plugins > Nieuwe plugin toevoegen'
  2. Zoek naar 'Hoteliers.com Booking Module'
  3. Activeer de hoteliers.com boekingsmodule vanuit uw plugin pagina

Vanuit wordpress.org:

1. Download Hoteliers.com Booking Module
  2. Upload de hotelierscom-booking-module bestand naar de plugin pagina via uw favoriete manier (ftp, sftp, scp, etc.)
  3. Plugins page Activeer de hoteliers.com boekingsmodule vanuit uw plugin pagina

De plugin instellen
U vindt de 'Booking Module' optie in de WordPress admin. Vul de gegevens in om uw boekingsmodule te activeren.

U kunt de instellingen op de volgende manier aanpassen:

• Ga naar Booking ModuleSettings

• Hier kunnen verschillende opties ingesteld worden

• Chain ID Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een chainmodule (boekingsmodule voor meerdere hotels) kan het ID worden toegevoegd. Deze kan worden opgevraagd via support@hoteliers.com.
  • Hotels Vul hier het hotel ID van het hotel in en de naam. Door op 'Add hotel' te klikken kunnen meerdere hotels worden toegevoegd. Indien niet bekend kunt u het hotel ID opvragen via support@hoteliers.com.
  • Default language Selecteer hier de hoofdtaal van uw website
  • Alignment De kalender kan horizontaal of verticaal getoond worden, afhankelijk van de mogelijkheden binnen het template

Verticaal

Horizontaal

• Show booking engine reminder Er kan een extra pop-up aan de bezoekers worden getoond, wanneer de boekingsmodule wordt weggeklikt. Lees hier meer over de Booking Engine Reminder
  • Show promotion code U kunt dit vinkje aanvinken indien u gebruik maakt van de Corporate Module van hoteliers.com. Er wordt dan een extra tekstvlak geplaatst, waarin gasten hun kortingscode kunnen intypen
  • Default promotion code Er kan een standaard een promotiecode ingevuld zijn, mits de 'show promotion code' is aanvinkt
  • Button background colour Kies de gewenste achtergrondkleur van de boek button
  • Button tekst colour Kies de gewenste tekstkleur van de boek button

• Custom CSS Dit veld kan worden gebruikt om de standard CSS van de plugin aan te passen naar de look-and-feel van de website

Ga vervolgens naar Appearance > Widgets en sleep de "Hoteliers.com Booking Module" naar de gewenste beschikbare Widget plaats op de website.

De plugin vertalen
Om de vertalingen in de kalender aan te passen:

• Ga naar Plugin > Translations
  • Hierbij kunnen verschillende velden vertaald worden

De implementatie van de plugin is de verantwoordelijkheid van de webbouwer. Mocht u echter vragen hebben over de implementatie van de plugin, dan kunt u contact opnemen met Support. We assisteren u graag!