Hoe leeg ik mijn browsergeschiedenis?

Dit artikel is geschreven om een instructie te geven voor het legen van uw cache (browsergeschiedenis) in de internet browser. In dit artikel wordt ingegaan op de drie meest gebruikte browsers; Internet Explorer, Firefox en Google Chrome. Dit wordt allemaal gedaan op een Windows computer.

Inhoudsopgave

1. Wat is cache?
2. Waarom moet ik mijn cache legen?
3. Cache legen in Internet Explorer
4. Cache legen in Firefox
5. Cache legen in Google Chrome

1. Wat is cache?
Een cache (spreek uit: kesj of kasj, van het Franse werkwoord ‘cacher’, verbergen) is een opslagplaats waarin gegevens tijdelijk worden opgeslagen om sneller toegang tot deze data mogelijk te maken. Essentieel van een cache is ook dat het transparant. Dit betekent dat het bij het ophalen van data niet zichtbaar is of het bij de originele bron wordt opgehaald of uit de cache wordt gehaald.

2. Waarom moet ik mijn cache legen?
Een website wordt vaak veranderd. Een cache zorgt ervoor dat u een oude webpagina blijft zien die u eerder heeft bezocht. Met het herladen van de pagina wordt niks veranderd, omdat de oude webpagina in uw cache zit opgeslagen. De browser haalt de oude bestanden uit de cache en toont dus de oude versie. Met het wissen van de cache in uw browser, haalt de website de laatste versie van de server. Hierdoor beschikt u weer over de actuele informatie en heeft u de meeste recente pagina van de webpagina op uw beeldscherm.

Hoe leeg ik mijn cache?
U kunt uw cache gemakkelijk legen. Hieronder volgende drie instructies voor het verwijderen van uw cache.

3. Cache legen in Internet Explorer (versie 11)

• Wanneer uw browser geopend is, drukt u de volgende toetscombinatie in: Ctrl+Shift+Delete.
  • Vervolgens krijgt u het volgende scherm te zien:

• U vinkt in dit scherm de volgende opties aan: Tijdelijke internetbestanden en websitebestanden, cookies en websitegegevens.
  • Wanneer u dit heeft gedaan kunt u op verwijderen klikken. Als u dit niet heeft gedaan kan dit proces oplopen tot drie minuten wachttijd.
  • Start uw browser opnieuw op en ga opnieuw naar de pagina toe. U zult nu de veranderingen op de webpagina zien.

4. Cache legen in Firefox

• Wanneer uw browser geopend is, drukt u de volgende toetscombinatie in: Ctrl+Shift+Delete.
  • Vervolgens krijgt u het volgende scherm te zien:

• Klik op details.
  • Vink de volgende opties aan: Formulier- & zoekgeschiedens, Cookies, Buffer en Actieve aanmeldingen.
  • Wanneer u dit heeft gedaan kunt u op verwijderen klikken. Als u dit niet heeft gedaan kan dit proces oplopen tot drie minuten wachttijd.
  • Start uw browser opnieuw op en ga opnieuw naar de pagina toe. U zult nu de veranderingen op de webpagina zien.

5. Cache legen in Google Chrome

• Wanneer uw browser geopend is, drukt u de volgende toetscombinatie in: Ctrl+Shift+Delete.
  • Vervolgens krijgt u het volgende scherm te zien:

• Vink de volgende opties aan: cookies en andere site- en plug-in gegevens en Gecachte afbeeldingen en bestanden.
  • Wanneer u dit heeft gedaan kunt u op verwijderen klikken. Als u dit niet heeft gedaan kan dit proces oplopen tot drie minuten wachttijd.
  • Start uw browser opnieuw op en ga opnieuw naar de pagina toe. U zult nu de veranderingen op de webpagina zien.