Boekingsmodule werkt niet in Internet Explorer

Dit artikel beschrijf de reden dat de boekingsmodule niet werkt in verouderde versies van Internet Explorer (IE).

Dit artikel bevat de volgende onderwerpen:

1. Over IE
2. Waarom werkt het niet
3. Hoe dit op te lossen

1. Over IE
Internet Explorer (IE) is de standaard browser voor apparaten met Microsoft software (Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Windows 8). IE is wereldwijd één van de meest gebruikte browsers, samen met Firefox, Safari en Google Chrome.

2. Waarom werkt het niet
Allereest dient u te bekijken welke versie u gebruikt van IE. Dit kunt u zien door IE op te starten, vervolgens klikt u rechtsboven op het moertje en klikt u op over Internet Explorer. Hier vindt u uw huidige versie van IE. De nieuwste versie is IE 11.

Wanneer u een versie van IE gebruikt lager dan 11, is het mogelijk dat de browser staat op compatibility modus. U kunt dit zien doordat rechts in de URL balk (waar u de website intoetst), vervolgens een gescheurd blad staat als icoontje welke niet is opgelicht.

De boekingsmodule ziet zoals onderstaand uit:

3. Hoe dit op te lossen
U kunt dit gemakkelijk oplossen door op het gescheurde blad te klikken zodat de oplicht. Wanneer u dit heeft gedaan, dan moet de boekingsmodule werken zoals eerder. Deze oplossing is alleen wanneer u gebruik maakt van versie van Internet Explorer lager dan 11.