Handleiding Corporate Module

In dit artikel geven wij u meer uitleg over de Corporate Module, uitbreidingspakket op de boekingsmodule. U vindt hier terug wat de Corporate Module is, hoe u deze kunt actieveren en  hoe de Corporate Module werkt. Meer informatie over de Corporate Module vindt u door hier te klikken.

De Corporate Module is een uitbreiding op de boekingsmodule. Met de Corporate Module kunt u verschillende codes instellen om gasten korting te bieden op het (volgende) verblijf. Dit artikel bevat de volgende onderwerpen:

1. Wat is de Corporate Module?
2. Hoe activeer ik de Corporate Module?
3. Hoe gebruik ik de Corporate Module?
4. Hoe voeg ik Corporate rates toe?

1. Wat is de Corporate Module
De Corporate Module is een module waarbij gasten in een afgeschermde omgeving kunnen boeken met korting. Deze module is uitermate geschikt om zakelijke boekers online te laten boeken maar kan ook gebruikt worden voor leisure boekers.

Denk hierbij aan vaste gasten, of een actie of advertentie waarin een inlogcode gecommuniceerd wordt waarmee met korting geboekt kan worden. Met deze kortingen krijgt de gast een incentive om te boeken en om terug te komen en vaker te boeken. Het resultaat van de advertentie kan gemeten worden. En omdat hoteliers.com commissievrij werkt is de opbrengst per nacht inclusief korting vaak nog hoger in vergelijking met commissiewebsites.

Maar het mooiste moet nog komen, met deze module worden ook de rate-parity eisen van andere third-party websites omzeilt, met deze module heeft u het heft in handen en hebben zowel uw hotel en de gast dus voordeel, zoals het hoort!

2. Hoe activeer ik de Corporate module
Uw account manager bij hoteliers.com kan de corporate module voor u activeren. Indien deze geactiveerd is, dan is de module terug te vinden in de back-office van hoteliers.com. Ga hiervoor naar http://login.hoteliers.com, log vervolgens in en ga naar het tabblad 'Corporate Module'.

Aan de voorkant, op uw website, kan de module op verschillende manieren geïmplementeerd worden, dit kunt u verder bespreken met uw account manager.

Voor voorbeelden zie:
www.martins-hotels.com, inlog meerdere hotels.
www.thetoren.nl, in de boekingsmodule.

3. Hoe werkt de Corporate Module
Indien u bent ingelogd treft u drie menu-items aan:

1. Show users
2. Add user
3. Corporate profile

Corporate profile
We gaan eerst de algemene instellingen correct instellen, hiervoor klikt u op Corporate profile. Vervolgens krijgt u een aantal vragen:

Creditcard needed for corporate HBE bookings
Is er een credit card garantie nodig voor boekingen via deze module? Klik Yes voor Ja of No voor Nee.

Place 'Corporate account log-in' link on white label listing
Wilt u dat de link Boeken met toegangscode op uw eigen website ook getoond wordt in de boekingsmodule? Klik Yes voor Ja of No voor Nee.

Display normal rates on corporate listing
Wilt u dat als mensen inloggen in de module dat de standard BAR rate ook wordt getoond naast de speciale corporate rate? Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u een vaste prijsafspraak heeft gemaakt met een bedrijf maar dat uw BAR soms lager is. Door hier op Ja te klikken worden de BAR rates ook getoond en heeft uw gast hierin een keuze. Klik Yes voor Ja of No voor Nee.

Display packages on corporate listing
Indien u gebruik maakt van arrangementen kunt u deze instelling aanvinken. Wanneer deze opties op yes staat, heeft u de mogelijkheid om de ook de arrangementen via de Corporate Module te verkopen.

De instellingen staan nu goed ingesteld, vervolgens gaan we een gebruiker aanmaken, klik hiervoor op:

Add user
Hier kunt u gebruikers toevoegen, u kunt een specifieke gebruiker aanmaken of een gebruikersgroep. U kunt hier de volgende velden invullen:

Username*
Hier kunt u een gebruikersnaam aanmaken, dit veld is verplicht. Deze naam is alleen zodat u gemakkelijk de groep of gebruiker kunt herkennen, u kunt hier dus bijvoorbeeld een bedrijfsnaam invullen of de naam van een kortingsactie.

User description (not seen by user)
Hier kunt u optioneel een beschrijving geven aan de gebruiker, dit is ook voor uw eigen gebruik. U kunt hier bijvoorbeeld de afspraak in zetten die u met deze klant heeft of zijn voorkeuren e.d.

Billing instructions:
Dit veld kan optioneel worden gebruikt om de instructies voor het afrekenen mee te sturen in de booking, dus bijvoorbeeld: Op factuurbasis.

Send copy of booking to e-mail (leave empty if not used)
Hier kunt u optioneel een e-mailadres invullen waarnaar een kopie van de boeking wordt gestuurd, dus er kan bijvoorbeeld standaard een kopie gestuurd van iedere boeking naar de financiële administratie van een bedrijf of een andere inkoop afdeling.

Access code*
Dit veld is verplicht, dit is de toegangscode waarmee de bezoekers kunnen inloggen in de module. U kunt hier iedere combinatie van cijfers en/of letters maken, wij adviseren minimaal 3 tekens maar dit kan ook een woord zijn, bijvoorbeeld: kortingsactie.

Show account-edit link*
Dit veld is verplicht, hiermee kunt u aangeven of er een link komt in de module waarmee de gebruiker zelf zijn standaard NAW gegevens kan aanpassen. Het is altijd mogelijk de NAW gegevens handmatig aan te passen in het boekingsproces, het gaat hier om de standaard NAW instellingen. Het is aan te raden deze alleen op Ja te zetten voor individuele gebruikers en niet voor gebruikersgroepen. Klik Yes voor Ja of No voor Nee.

Corporate userdata (not required - if filled in, these will be preset in step 2 of the booking process)
Vervolgens kunt u optioneel de standaard NAW gegevens van deze gebruikers invullen. Deze kunnen alleen gebruikt worden indien u een individuele gebruiker aanmaakt of een bedrijf. Bijvoorbeeld een vaste directiesecretaresse die altijd boekt. Deze gegevens worden standaard in het boekingsproces ingevuld indien een gebruiker is ingelogd maar kunnen nog wel handmaitig tijdens het boeken worden aangepast. Om deze reden kan deze optie dan ook niet gebruikt worden voor groepen met verschillende boekers, in dit geval kunt u de velden leeg laten.

De gebruiker is nu aangemaakt we kunnen nu prijzen en beschikbaarheid toe gaan wijzen per gebruiker, dit kan bij:

Show users
Indien u een gebruiker heeft aangemaakt dan wordt deze hier zichtbaar, u heeft hier de mogelijkheden:

edit/assign rates
U kunt hier corporate rates toe kennen aan gebruikers, we gaan zo eerst een coprorate rate aanmaken. Indien deze zijn aangemaakt dan verschijnen de beschikbare coprorate rates hier helemaal onderaan in het scherm en kan men deze toe wijzen door de rates aan te vinken en op Save te drukken.

Delete
Door hier op te klikken verwijdert u een gebruiker.

4. Hoe voeg ik Corporate rates toe?
Het aanmaken van de Corporate rates gebeurt onder het tabblad Hotel data.

Klik op Hotel data, indien u een bestaand kamertype aan de linkerkant van de pagina aanklikt ziet u onderaan bij de kamerinstellingen verschillende opties.

Corporate room only?
U kunt een kamer type ook alleen gebruiken voor deze module, hiervoor maakt u een nieuw kamer type aan en klikt u bij deze optie op Yes, het kamer type wordt dan alleen in de Corporate Module getoond. Indien u Corporates rates aan een bestaand kamer type wil toevoegen dan laat u deze op No staan.

Add Corporate rate to this room
Hier kunt u corporate rates toevoegen aan een kamertype. Stel u bent bij de Single Room en u klikt op Add Corporate rate to this room. Dan komt u in een volgend veld.

Hier kunt u de volgende velden invullen:

Rate name
Dit is de naam van de rate, hier kunt u een beschrijvende naam van de rate invoeren. Tip: Om het overzicht goed te behouden is het verstandig om de Rate name herkenbaar te maken voor wanneer u aangemaakte rates aan gebruikers gaat toekennen. Denk bijvoorbeeld aan de Deluxe Double Room en Deluxe Single Room. U maakt dan als Rate Name: DDR en DSR. En wanneer u met verschillende kortingpercentages werkt onder de Deluxe Double Room: DDR5procent en DDR10procent.

Vervolgens kunt u kiezen of een rate koppelen aan een bestaande rate of een nieuwe rate:

Koppelen bestaande rate
Hier volgt de uitleg van het koppelen van een rate aan een bestaande rate, op de volgende pagina wordt het aanmaken van een nieuwe rate uitgelegd. Door het koppelen kunt u rates aanmaken die qua prijs en beschikbaarheid of alleen qua beschikbaarheid gekoppeld kunnen worden aan een bestaande rate.

Is connected rate
Hier kunt u een rate koppelen aan een bestaande rate. Met deze optie kunt u een vaste korting geven op de rate waaraan u koppelt. Dus bijvoorbeeld 5% korting op de BAR rate, of € 5,- per nacht korting op de BAR rate.

We gaan nu een rate koppelen door een connected rate te selecteren. Vervolgens verschijnen de volgende velden:

Discount
Hier kunt u het kortingspercentage of bedrag invoeren, vervolgens kunt u kiezen of dit getal een percentage of een bedrag per nacht is.

Discount or own rate properties
Indien deze op discount staat dan kunt u de rate nu activeren, door op Yes te klikken bij Active rate. Wilt u echter een aparte kortingsprijzen invoeren maar deze wel koppelen aan de beschikbaarheid van een bepaald kamer type dan kunt u hier kiezen voor own rate properties. De rate krijgt dan dus eigen in te voeren prijzen maar is gekoppeld aan de beschikbaarheid van een bestaande rate. Bijvoorbeeld bij vaste contract prijzen.

Indien u voor own rate properties heeft gekozen dan kunt u vervolgens invoeren:

Is Active rate
Hier kunt u de Rate activeren, klik Yes voor Ja of No voor Nee.

Close rate x nights before arrival (leave empty for no autoclose)
Hiermee kunt u de kamer automatisch een in te vullen aantal nachten voor aankomst laten sluiten.

Default rate and minimum stay for all months
Hier kunt u de standaardprijzen en restricties van deze rate invoeren.

Guarantee method
In het volgende scherm krijgt u een overzicht van alle instellingen en kunt u nog specifiek voor deze rate de garantiemethode instellen bij Guarantee method , u heeft hierbij de keuze uit:

Credit card or PM-hold, Credit card, PM-hold, No guarantee required.

U kunt de prijzen en beschikbaarheid vervolgens bijhouden zoals u bent gewend bij hoteliers.com. Nu u een corporate rate heeft aangemaakt kun u deze bij het tabblad Corporate Module bij Show users koppelen aan de users die u heeft aangemaakt.

De users kunnen nu op uw website inloggen en de speciale tarieven boeken. Indien u een rate niet wilt koppelen aan een bestaande rate kunt u een nieuwe rate aanmaken.

Nieuwe rate aanmaken
Indien u een nieuwe rate wilt aanmaken zonder te koppelen dan kunt u een gebruiker eigen prijzen en een eigen beschikbaarheid geven. Hiervoor kiest u geen bestaande rate bij Is connected rate en dus: -- NO RATE --.

Is Active rate
Vervolgens kun u de Rate activeren, klik Yes voor Ja of No voor Nee.

Close rate x nights before arrival (leave empty for no autoclose)
Hiermee kunt u de kamer automatisch een in te vullen aantal nachten voor aankomst laten sluiten.

Default availability for all months
Hier kunt u de standaard beschikbaarheid van de nieuwe rate opgeven.

Default rate and minimum stay for all months
Hier kunt u de standaardprijzen en restricties van deze rate invoeren.

Guarantee method
In het volgende scherm krijgt u een overzicht van alle instellingen en kunt u nog specifiek voor deze rate de garantiemethode instellen bij Guarantee method, u heeft hierbij de keuze uit:

• Credit card or PM-hold
  • Credit card
  • PM-hold
  • No guarantee required

U kunt de prijzen en beschikbaarheden vervolgens bijhouden zoals u bent gewend bij hoteliers.com. Nu u een corporate rate heeft aangemaakt kun u deze bij het tabblad Corporate Module bij Show users koppelen aan de users die u heeft aangemaakt.

De users kunnen nu op uw website inloggen en de speciale tarieven boeken.