Instellen van de Corporate Module - prijzen en gebruikers

In dit artikel geven wij u meer uitleg over de Corporate Module, uitbreidingspakket op de boekingsmodule. U vindt hier terug wat de Corporate Module is, hoe u deze kunt actieveren en  hoe de Corporate Module werkt. Meer informatie over de Corporate Module vindt u door hier te klikken.

De Corporate Module is een uitbreiding op de boekingsmodule. Met de Corporate Module kunt u verschillende codes instellen om gasten korting te bieden op het (volgende) verblijf. Dit artikel bevat de volgende onderwerpen:

1. Wat is de Corporate Module?
2. Hoe activeer ik de Corporate Module?
3. Hoe gebruik ik de Corporate Module?
4. Hoe voeg ik Corporate rates toe?

1. Wat is de Corporate Module
De Corporate Module is een module waarbij gasten in een afgeschermde omgeving kunnen boeken met korting. Deze module is uitermate geschikt om zakelijke boekers online te laten boeken maar kan ook gebruikt worden voor leisure boekers.

Denk hierbij aan vaste gasten, of een actie of advertentie waarin een inlogcode gecommuniceerd wordt waarmee met korting geboekt kan worden. Met deze kortingen krijgt de gast een incentive om te boeken en om terug te komen en vaker te boeken. Het resultaat van de advertentie kan gemeten worden. En omdat hoteliers.com commissievrij werkt is de opbrengst per nacht inclusief korting vaak nog hoger in vergelijking met commissiewebsites.

Met deze module worden óók de eventuele rate-parity eisen van uw boekingspartijen omzeilt, met deze module heeft u het heft in handen en hebben zowel uw hotel en de gast voordeel.

2. Hoe activeer ik de Corporate module
Wanneer u besluit de Corporate module te willen gebruiken en het contract in ons bezit is kunnen wij de module voor u activeren. Om de module te gaan gebruiken gaat u naar https://dashboard.hoteliers.com, log vervolgens in en ga via Instellingen - naar de Corporate Module.

Op uw website, kan de module op verschillende manieren geïmplementeerd worden, uw account manager heeft dit wellicht al met u besproken.

3. Hoe werkt de Corporate Module
Zodra u bent ingelogd treft u drie menu-items aan:

1. Show users
2. Add user
3. Corporate profile

Corporate profile - instellen van een user
We gaan eerst de algemene instellingen correct instellen, hiervoor klikt u op Corporate profile. Vervolgens krijgt u een aantal vragen:

Creditcard needed for corporate HBE bookings
Is er een credit card garantie nodig voor boekingen via deze module? Klik Yes voor Ja of No voor Nee.

Place 'Corporate account log-in' link on white label listing
Wilt u dat de link Boeken met toegangscode op uw eigen website ook getoond wordt in de boekingsmodule? Klik Yes voor Ja of No voor Nee.

Display normal rates on corporate listing
Wilt u dat uw gast naast de Corporate Rate ook uw openbare prijs te zien krijgt? dat de standard BAR rate ook wordt getoond naast de speciale corporate rate? Door hier op Yes te klikken worden de openbare prijzen ook getoond. Klik Yes voor Ja of No voor Nee.

Display packages on corporate listing
Wanneer deze opties op yes staat, heeft u de mogelijkheid om de ook de arrangementen via de Corporate Module te verkopen.

De instellingen staan nu goed ingesteld, vervolgens gaan we een gebruiker aanmaken, klik hiervoor op:

Add user
Hier kunt u gebruikers (Users) toevoegen, u kunt hier de volgende velden invullen:

Username*
Hier kunt u een gebruikersnaam aanmaken, dit veld is verplicht. U kunt hier dus bijvoorbeeld een bedrijfsnaam invullen of de naam van een kortingsactie.

User description (not seen by user)
Hier kunt u optioneel een beschrijving geven aan de gebruiker, dit is ook voor uw eigen gebruik. U kunt hier bijvoorbeeld de afspraak in zetten die u met deze klant heeft of zijn voorkeuren e.d.

Billing instructions:
Dit veld kan optioneel worden gebruikt om de instructies voor het afrekenen bv: Op factuurbasis. - Intern gebruik voor het hotel -

Send copy of booking to e-mail (leave empty if not used)
Hier kunt u optioneel een e-mailadres invullen waar een kopie van de boeking naar wordt gestuurd, er kan bijvoorbeeld standaard een kopie gestuurd van iedere boeking naar de financiële administratie van een bedrijf of een andere inkoopafdeling.

Access code*
Dit veld is verplicht, dit is de toegangscode waarmee de gasten kunnen inloggen in de module. U kunt hier iedere combinatie van cijfers en/of letters maken, wij adviseren minimaal 3 tekens maar dit kan ook een woord zijn, bijvoorbeeld: kortingsactie

Show account-edit link*
Dit veld is verplicht, hiermee kunt u aangeven of er een link komt in de module waarmee de gast zelf zijn standaard NAW gegevens kan aanpassen. Het is altijd mogelijk de NAW gegevens handmatig aan te passen in het boekingsproces, het gaat hier om de gestandaardiseerde NAW instellingen. Het is aan te raden deze alleen op Ja te zetten voor individuele gebruikers. Klik Yes voor Ja of No voor Nee.

Corporate user data (not required - if filled in, these will be preset in step 2 of the booking process)
Vervolgens kunt u optioneel de standaard NAW gegevens van deze gasten invullen. Deze kunnen alleen gebruikt worden indien u een individuele gast aanmaakt of een bedrijf. Bijvoorbeeld een vaste directiesecretaresse die altijd boekt. Deze gegevens worden standaard in het boekingsproces ingevuld indien een gast is ingelogd kan dit wel handmatig tijdens het boeken worden aangepast. Om deze reden kan deze optie dan ook niet gebruikt worden voor groepen met verschillende gasten, in dit geval kunt u de velden leeg laten.

De gebruiker is nu aangemaakt we kunnen vervolgens prijzen en beschikbaarheid toe gaan wijzen per gebruiker, dit kan bij:

Show users
Indien u een gebruiker heeft aangemaakt dan wordt deze hier zichtbaar, u heeft hier de mogelijkheden:

edit/assign rates
U kunt hier corporate rates toe kennen aan gebruikers, we gaan zo eerst een corporate rate aanmaken. Indien deze zijn aangemaakt dan verschijnen de beschikbare corporate rates hier helemaal onderaan in het scherm en kan men deze toe wijzen door de rates aan te vinken en op Save te drukken.

Delete
Door hier op te klikken verwijdert u een gebruiker.

4. Hoe voeg ik Corporate rates toe?
Het aanmaken van de Corporate rates gebeurt onder Contentbeheer.

Klik op Contentbeheer, indien u een bestaand kamertype aan de linkerkant van de pagina aanklikt ziet u onderaan bij de kamerinstellingen, rechts naast de foto's, verschillende opties.

Corporate room only?
U kunt een kamer type ook alleen gebruiken voor deze module, hiervoor maakt u een nieuw kamer type aan en klikt u bij deze optie op Yes, het kamer type wordt dan alleen in de Corporate Module getoond. Indien u Corporate rates aan een bestaand kamer type wil toevoegen dan laat u deze op No staan.

Add Corporate rate to this room
Hier kunt u corporate rates toevoegen aan een kamertype. Stel, u bent bij de Single Room en u klikt op Add Corporate rate to this room, komt u in een volgend veld.

Hier kunt u de volgende velden invullen:

Rate name
Dit is de naam van de rate, hier kunt u een beschrijvende naam van de rate invoeren. Tip: Om het overzicht goed te behouden is het verstandig om de Rate name herkenbaar te maken voor wanneer u aangemaakte rates aan gebruikers gaat toekennen. Denk bijvoorbeeld aan de Deluxe Double Room en Deluxe Single Room. U maakt dan als Rate Name: DDR en DSR. En wanneer u met verschillende kortingpercentages werkt onder de Deluxe Double Room: DDR5% en DDR10%.

Vervolgens kunt u kiezen of een rate koppelen aan een bestaande rate of een nieuwe rate:

Koppelen bestaande rate
Hier volgt de uitleg van het koppelen van een rate aan een bestaande rate, vervolgens wordt het aanmaken van een nieuwe rate uitgelegd. Door het koppelen kunt u rates aanmaken die qua prijs en beschikbaarheid of alleen qua beschikbaarheid gekoppeld kunnen worden aan een bestaande rate.

Is connected rate
Hier kunt u een rate koppelen aan een bestaande rate. Met deze optie kunt u een vaste korting geven op de rate waaraan u koppelt. Dus bijvoorbeeld 5% korting op de BAR rate, of € 5,- per nacht korting op de BAR rate.

We gaan nu een rate koppelen door een connected rate te selecteren. Vervolgens verschijnen de volgende velden:

Discount
Hier kunt u het kortingspercentage of bedrag invoeren, vervolgens kunt u kiezen of dit getal een percentage of een bedrag per nacht is.

Discount or own rate properties
Indien deze op discount staat dan kunt u de rate nu activeren, door op Yes te klikken bij Active rate. Wilt u echter een aparte kortingsprijzen invoeren maar deze wel koppelen aan de beschikbaarheid van een bepaald kamer type dan kunt u hier kiezen voor own rate properties. De rate krijgt dan dus eigen in te voeren prijzen maar is gekoppeld aan de beschikbaarheid van een bestaande rate. Bijvoorbeeld bij vaste contract prijzen.

Indien u voor own rate properties heeft gekozen dan kunt u vervolgens invoeren:

Is Active rate
Hier kunt u de Rate activeren, klik Yes voor Ja of No voor Nee.

Close rate x nights before arrival (leave empty for no auto close)
Hiermee kunt u de kamer automatisch een in te vullen aantal nachten voor aankomst laten sluiten.

Default rate and minimum stay for all months
Hier kunt u de standaardprijzen en restricties van deze rate invoeren.

Guarantee method
In het volgende scherm krijgt u een overzicht van alle instellingen en kunt u nog specifiek voor deze rate de garantiemethode instellen bij Guarantee method , u heeft hierbij de keuze uit:

Credit card or PM-hold, Credit card, PM-hold, No guarantee required.

U kunt de prijzen en beschikbaarheid vervolgens bijhouden zoals u bent gewend bij hoteliers.com. Nu u een corporate rate heeft aangemaakt kun u deze bij het tabblad Corporate Module bij Show users koppelen aan de users die u heeft aangemaakt.

De users kunnen nu op uw website inloggen en de speciale tarieven boeken. Indien u een rate niet wilt koppelen aan een bestaande rate kunt u een nieuwe rate aanmaken.

Nieuwe rate aanmaken
Indien u een nieuwe rate wilt aanmaken zonder te koppelen dan kunt u een gebruiker eigen prijzen en een eigen beschikbaarheid geven. Hiervoor kiest u geen bestaande rate bij Is connected rate en dus: -- NO RATE --.

Is Active rate
Vervolgens kun u de Rate activeren, klik Yes voor Ja of No voor Nee.

Close rate x nights before arrival (leave empty for no auto close)
Hiermee kunt u de kamer automatisch een in te vullen aantal nachten voor aankomst laten sluiten.

Default availability for all months
Hier kunt u de standaard beschikbaarheid van de nieuwe rate opgeven.

Default rate and minimum stay for all months
Hier kunt u de standaardprijzen en restricties van deze rate invoeren.

Guarantee method
In het volgende scherm krijgt u een overzicht van alle instellingen en kunt u nog specifiek voor deze rate de garantiemethode instellen bij Guarantee method, u heeft hierbij de keuze uit:

• Credit card or PM-hold
  • Credit card
  • PM-hold
  • No guarantee required

U kunt de prijzen en beschikbaarheid vervolgens bijhouden zoals u bent gewend bij hoteliers.com. Nu u een corporate rate heeft aangemaakt kun u deze bij het tabblad Corporate Module bij Show users koppelen aan de users die u heeft aangemaakt.

De users kunnen nu op uw website inloggen en de speciale tarieven boeken.