Hoe voeg ik kamers en rates toe in het systeem?

In dit artikel leren wij u hoe u gemakkelijk kamers en rates kunt toevoegen.

Het toevoegen van kamertypes en rates is heel gemakkelijk. Om de kamertypes en rates te bekijken, gaat u naar de back office. Dit systeem gebruikt u voor het onderhouden van de kamertypes en rates binnen uw boekingsmodule en uw profiel op hoteliers.com.

Dit artikel bevat de volgende onderwerpen:

1. Toevoegen van een kamertype
  2. Toevoegen van een rate

1. Toevoegen van een kamertype
Wanneer u bent ingelogd in het systeem, kunt u vervolgens klikken op het tabblad Hotel Data en kunt u in de linker kolom klikken op Add Room.

Een nieuw scherm opent. Hier kunt u alle informatie over uw nieuwe kamertype invullen. Belangrijk: alle informatie dient eerst in het Engels ingevuld te worden. Vervolgens wanneer u de kamer heeft opgemaakt, kunt u de Nederlandse versie invullen.

• Room type: titel van het kamertype
  • Room description: korte omschrijving van de kamer
  • Room: hier vinkt u de faciliteiten aan die van toepassing zijn
  • Bookings method: (drop down menu "choose")Hoteliers.com Booking Engine (direct te boeken) of Hoteliers.com Request Booking (op aanvraag)
  • Nr. of persons: het maximaal aantal personen voor de betreffende kamer
  • Vergeet niet op save te klikken

Vervolgens krijgt u hetzelfde scherm te zien, maar met een aantal toevoegingen

• Breakfast included: yes or no aanklikken
  • Corporate room only and/or White label room only (only shown if you have registerd for these opstions): als u deze kamer alleen maar als Corporate kamer of als White label kamer op uw eigen website wilt aanbieden
  • Room image: hier kunt u een hoofdfoto toevoegen van de hotelkamer en tot drie aanvullende foto's - deze dienen altijd in JPEG formaat te zijn.
  • Klik op save

2. Toevoegen van een rate
Om een tarief toe te voegen kiest u onderaan het scherm voor "Add rate to this room". Nu ziet u onderstaand scherm:

• Rate name: als uzelf geen naam weet, vul dan Standard Rate in
  • Guarentee method: geef hier aan welke garantie methodes u wilt aanbieden (meerdere keuze mogelijkheden)
  • Is active rate: hier geeft u aan of dit tarief actief is of niet (zo niet, dan wordt de kamer niet getoond op de website)
  • Close rate: deze wordt alleen gebruikt indien u de kamer automatisch een aantal dagen voor de aankomstdatum wilt sluiten. Deze optie wordt vaak gebruikt bij niet annuleerbare kamers. Als de kamer gewoon tot op de aankomstdatum geboekt kan worden laat u dit veld leeg
  • Default availability for all months: algemene beschikbaarheid, aantal kamers die u voor het kamertype om het systeem wilt zetten. Indien u gebruik maakt van een Channel Manager, wordt dit overschreven
  • Default rate and minimum stay for all months: vul hier de prijs voor de kamer voor alle dagen in (maandag t/m zondag), u dient alle dagen in te vullen. De minimum en maximum stay kunt u invullen indien van toepassing. Indien u niks daar invult, komt automatisch 1 te staat bij de minimum stay en de maximum stay blijft leeg. Indien u gebruik maakt van een Channel Manager, wordt dit overschreven

Maakt u gebruikt van een Channel Manager? Stuur uw room ID (naast de naam van uw nieuw gecreëerde kamerype) naar uw Channel Manager. Uw Channel Manager koppelt uw gegevens en stuurt de meest actuele prijzen en beschikbaarheid door naar hoteliers.com.

Heeft u na het lezen van dit artikel vragen over het toevoegen van kamers en rates? Dan kunt u een nieuwe aanvraag indienen. Wij komen hier binnen 24 uur op terug.