Hoe plaats ik de mobiele website op mijn website?

In dit artikel leest u hoe u gemakkelijk het script voor de mobiele website kan toevoegen aan uw eigen website. Met het toevoegen van dit script worden bezoekers met een smartphone of tablet automatisch doorverwezen naar de mobiele versie van uw website.

Dit artikel bevat de volgende onderwerpen:

Benodigde scripts
Er zijn twee versies voor het plaatsen van het script van de mobiele website. Wij adviseren u om dit te laten doen door uw webbouwer. De benodigde scripts zijn:

<script type="text/javascript" src="https://www.google.com/jsapi"></script>
<script src="http://mwlp.hoteliers.com/lib/js/hoteliersmobile.js"></script>

Een standaard instelling (meest gebruikt door hotels) ziet eruit als het volgende:

<script type=”text/javascript”>
        hoteliers.mobile({
                url  : ‘http://mwlp.hoteliers.com/nl/hotelnaam/IDNUMMER’
        });
</script>

Verander het ID nummer naar het ID dat u ontvangt van ons support team. Verander ‘hotelnaam’ naar de naam van het hotel.

Tip: U kunt het ID nummer ook vinden in het extranet onder de optie Hotel Settings bij het tabblad Hotel Data

Een label set up ziet er als volgt uit:

<script type=”text/javascript”>
        hoteliers.mobile({
                url : ‘http://mwlp.hoteliers.com/nl/hotelnaam/IDNUMMER’
                type : ‘label’,
                label : {
                        position : ‘top’,   //   optional: position of label (default: left)
                        delay : ‘5000’     //   optional: delay in millisecon ds (default: 3000 = 3 sec.)
               }                                       });
</script>

Uitschakelen van browsers
Soms wilt u de mobiele versie van uw website alleen tonen op smartphones en niet op tablets. U kunt zelf kiezen binnen welke browsers u wel en welke niet de mobiele website wilt tonen. Als u ervoor wilt kiezen om iPads uit te schakelen, komt uw script er als volgt uit te zien:

<script type="text/javascript">
    hoteliers.mobile({
        url : ' href="http://mwlp.hoteliers.com/nl/hotelnaam/IDNUMMER/'">http://mwlp.hoteliers.com/nl/hotelnaam/IDNUMMER/',
        browsers : {       // optional: enable and disable browsers
            ipad : false   // disables iPad
        }
    });
</script>

Of wanneer u meerdere browsers wilt uitschakelen:

<script type="text/javascript">
    hoteliers.mobile({
        url : 'http://mwlp.hoteliers.com/nl/hotelnaam/IDNUMMER/',
        browsers : {       // optional: enable and disable browsers
            ipad : false,   // disables iPad
            palm_os : false   // disables Palm OS
        }
    });
</script>

Indien u meer dan één browser uitschakelt, vergeet u dan niet om een komma te plaatsen na de eerste browser. Als dit wordt vergeten, wordt geen enkele browser uitgesloten. Bij de geavanceerde opties vindt u meer codes voor het uitschakelen van verschillende browsers.

Nu heeft u alles correct ingesteld en werkt de mobiele website naar behoren.

Boekingsmodule voor hotels (Seat Me)
Het is mogelijk om een boekingsmodule voor uw restaurant te integreren in de mobiele websie. Hiervoor raden wij u aan om de boekingsmodule van Seat Me te gebruiken. U kunt de achtergrond en hoogte aanpassen wanneer dit nodig is. Gebruik de volgende link en plaats deze in 1 van de pagina’s van uw mobiele website (vergeet niet het ID nummer van Seat Me te veranderen):

<iframe src="http://m.seatme.nl/Pages/Detail/Detail.aspx?restaurantID=IDSEATME" width="100%" height="530"></iframe>

Het gebruik van de Mobiele Boeker (bij Responsive Websites)
Wanneer u gebruik maakt van een Responsive Website (waarbij de website zich automatisch aanpast aan de schermgrootte), kunt u gebruik maken van de Mobiele Boeker. Hierbij gebruikt u enkel het mobiele boekingsgedeelte uit de mobiele website.

Als er op de boekknop wordt gedrukt, wordt er (in het script van de desktop boekingsmodule) een functie geïnitieerd in de hoteliers.js. In die functie moet een check worden ingebouwd of het een mobiel apparaat betreft door bijvoorbeeld te kijken naar user-agent strings of screenwidth. Wanneer dit het geval is moet er worden geredirect naar de MWLP Booker (http://mwlp.hoteliers.com/en/hotel-de-valk-franeker/1238/book/).

Daarnaast moest het stukje  javascript (zie hieronder), dat redirect naar de reguliere Mobiele Website bij binnenkomst, verwijderd worden.

<!-- NL -->
<script type="text/javascript" src="https://www.google.com/jsapi"></script>
<script src="http://mwlp.hoteliers.com/lib/js/hoteliersmobile.js"></script>
<script type="text/javascript">
    hoteliers.mobile({
        url : 'http://mwlp.hoteliers.com/en/HOTEL/ID/book/',
        browsers : {       // optional: enable and disable browsers
            ipad : false   // disables iPad
</script>

Geavanceerde opties: uitschakelen van browsers

Label

position

string (top, left, right)

default : left

delay

int

default: 3000

Browser

android

boolean (true, false)

default : true

avantgo

boolean (true, false)

default : true

blackberry

boolean (true, false)

default : true

iemobile

boolean (true, false)

default : true

iphone

boolean (true, false)

default : true

ipod

boolean (true, false)

default : true

ipad

boolean (true, false)

default : true

opera_mobi

boolean (true, false)

default : true

opera_mini

boolean (true, false)

default : true

palm_os

boolean (true, false)

default : true

psp

boolean (true, false)

default : true

symbian

boolean (true, false)

default : true