Nieuwsbrieven: Toevoegen en importeren van ontvangers

Er zijn verschillende manieren om e-mailadressen te verzamelen voor het verzenden van nieuwsbrieven. Let er wel op dat u altijd toestemming heeft van de gast om nieuwsbrieven te mogen versturen. U kunt op de volgende manieren e-mailadressen van ontvangers verzamelen:

• Maak een Subscriber List aan
  • Voeg een enkele ontvanger toe
  • Meerdere ontvangers tegelijk importeren
  • Verzamelen van e-mailadressen via uw eigen website

Nadat u een aantal e-mailadressen heeft verzameld, kunt u uw nieuwsbrieven gaan verzenden.

Maak een Subscriber List aan
Een Subscriber List is een verzameling van e-mailadressen. U kunt meerdere lijsten aanmaken voor verschillende doelgroepen, zoals 'Toeristen', 'Corporate Gasten', 'VIP Gasten' of andere doelgroepen. Het is ook mogelijk om een lijst te maken afhankelijk van de taal van de ontvanger.

Om een Subscriber List aan te maken:

1. Klik op Newsletters > Subscribers
  2. Klik op Add
  3. Geef de lijst een naam en een taal
  4. Klik op Save

Een nieuwe Subscriber List is nu aangemaakt. Nu kunt u een content item toevoegen op de website waarmee gasten zich kunnen inschrijven voor de nieuwsbrief of kunt u e-mailadressen handmatig toevoegen.

Schermopname: "Een subscriber list aanmaken". Klik om te vergroten.

Voeg een enkele ontvanger toe
Wanneer e-mailadressen worden verzameld op dagelijkse of wekelijkse basis, kunt u gemakkelijk één e-mailadressen per keer toevoegen:

• Klik op Newsletters > Subscribers
  • Klik op een bestaande Subscriber List
  • Klik op Add subscriber
  • Vul alle gegevens in
  • Klik op Save

Taal van de Subscriber: Bij het selecteren van de taal van een ontvanger, kies dan altijd voor de taal van de gast ook al biedt u mogelijk geen nieuwsbrief aan in die taal. Als er veel gasten zijn die zich via een bepaalde taal hebben ingeschreven, kunt u er dan later makkelijk voor kiezen om nieuwsbrieven toch in die taal aan te bieden.

Schermopname: "Een enkele ontvanger toevoegen". Klik om te vergroten.

Meerdere ontvangers tegelijk importeren
Wanneer e-mailadressen worden verzameld via boekingssites, andere nieuwsbriefsystemen of uw eigen boekingsmodule, kunt u door middel van het uploaden van een Excelbestand meerdere e-mailadressen tegelijk importeren. Zorg er wel voor dat dit een niet-opgemaakt Excelbestand is met 3 kolommen: Voornaam, achternaam en e-mailadres.

Voor het importeren van een lijst:

• Klik op Newsletters > Subscribers
  • Aan de rechterkant van een bestaande Subscriber List kunt u klikken op het icoontje voor importeren van ontvangers
  • Klik op Add files
  • Seleteer het Excelbestand vanaf uw computer
  • Klik op Start upload

De e-mailadressen uit het Excelbestand wordt toegevoegd aan de Subscriber List.

Schermopname: "Meerdere ontvangers tegelijk importeren". Klik om te vergroten.

Verzamelen van e-mailadressen via uw eigen website

Het is redelijk eenvoudig om een content item toe te voegen, waarbij gasten zich in kunnen schrijven voor uw nieuwsbrieven. Gasten vullen een kort formulier in op uw website en worden dan toegevoegd aan een Subscriber List welke door u geselecteerd is.

Schermopname: "Inschrijfformulier nieuwsbrief". Klik om te vergroten.

Een "Newsletter" content item kan op elke willekeurige pagina binnen uw website toegevoegd worden. Om dit toe te voegen:

• Klik op Pages
  • Klik op Add page voor een nieuwe pagina of klik op de naam van een bestaande pagina om het inschrijfformulier daar toe te voegen
  • Klik op Add content
  • Bij Layout, kies Nieuwsletter
  • Bij Add to mailing list, kies aan welke van de bestaande Subscriber Lists gasten toegevoegd worden, bij het invullen van dit formulier
  • Vul alle velden in en voeg een korte tekst toe
  • Klik op Save

In het tekstveld kunt u uitleggen wat voor nieuwsbrieven gasten kunnen verwachten en hoe frequent deze verstuurd zullen worden. U kunt hierbij ook aangeven dat uitschrijven één simpele klik vereist.

Doelgroepen: Als u nieuwsbrieven naar verschillende doelgroepen verstuurt, zoals Toeristen of Bedrijven, kunt u een apart inschrijfformulier op verschillende pagina's plaatsen. U hoeft hiervoor alleen een andere Subscriber List te selecteren bij het aanmaken van het content item, zoals hierboven is beschreven.

Schermopname: "Content item toevoegen: Inschrijfformulier nieuwsbrief". Klik om te vergroten.

Klaar voor het verzenden van uw eerste nieuwsbrief? Lees het volgende artikel: Aanmaken en versturen van nieuwsbrieven