Nieuwsbrieven: Aanmaken en versturen van nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven zijn goede manier om uw gasten op de hoogte te stellen van evenementen, speciale aanbiedingen en informatie over uw hotel. Nieuwsbrieven stimuleren verkeer naar uw website en leveren extra boekingen op. Plaats in uw nieuwsbrief links naar uw website, u kunt daarbij zelfs een link plaatsen naar specifieke kamers of arrangementen in uw boekingsmodule.

Voordat u nieuwsbrieven gaat aanmaken en verzenden, zal het volgende bekend moeten zijn: Nieuwsbrieven: Toevoegen en importeren van ontvangers.

Aanmaken van een nieuwsbrief
De nieuwsbriefmodule is ontworpen om op een eenvoudige manier mailings te verzenden. Het hotellogo en de huisstijlkleuren van uw website worden automatisch toegevoegd aan de boven- en onderkant van de nieuwsbrief. Het enige dat u hoeft te doen, is tekst en een aantal goede foto’s toevoegen. Het is daarom mogelijk om een nieuwsbrief in een paar klikken aan te maken:

• Klik op Newsletters > Newsletters
  • Klik op Add newsletter
  • Vul alle gegevens in
  • Kies naar welke Subscriber List u de nieuwsbrief wilt versturen
  • Vul uw tekst in
  • Klik op Save

Uw nieuwsbrief is nu opgeslagen. U kunt de nieuwsbrief nog aanpassen of direct versturen.

Preview: Het is ook mogelijk om een voorbeeldbericht te sturen naar één e-mailadres voordat u de nieuwsbrief verstuurt. De preview wordt standaard verstuurd naar het algemene e-mailadres, maar deze kunt uzelf aanpassen door een andere e-mailadres in te vullen.

Schermopname: "Aanmaken van een nieuwsbrief". Klik om te vergroten.

Een nieuwsbrief versturen
Zodra de nieuwsbrief helemaal gereed is, kan deze in slechts twee keer klikken verzonden worden! Om een bestaande nieuwsbrief te versturen:

• Klik op Newsletters > Newsletters
  • Klik op de rode Send newsletter knop
  • Klik op OK om te verzenden

Een balk geeft de voortgang aan en de nieuwsbrief zal binnen een paar seconden verzonden zijn.

Kopieër een nieuwsbrief: Nadat de nieuwsbrief volledig is verzonden, kunt u deze gemakkelijk gebruiken voor uw volgende nieuwsbrief. Klik hiervoor op het kopieericoontje wat achter een verzonden nieuwsbrief staat.

Schermopname: "Een nieuwsbrief versturen". Klik om te vergroten.

De nieuwsbriefmodule is gemaakt voor het gemakkelijk verzenden van simpele nieuwsbrieven naar een maximum van 2500 ontvangers. Wanneer u meer dan 2500 ontvangers heeft, raden wij u aan om MailChimp hiervoor te gebruiken. Een verbinding tussen de lijsten van de nieuwsbriefmodule en MailChimp wordt binnenkort gelanceerd.