Designtip: 'Graceful Degradation' (browser support)

Techniek ontwikkelt zich aldoor, zo is het ook met internetbrowsers. Door deze ontwikkelingen is er steeds meer mogelijk op het gebied van internetvormgeving.

Met elke nieuwe versie van de browsers worden nieuwe technieken geïntegreerd. Hoe meer browsers een bepaalde techniek ondersteunen, des te 'veiliger' is het om deze te gebruiken. Als je een van deze technieken hanteert bestaat daarom het risico dat er iets niet werkt op oudere browsers, die deze techniek niet heeft.

Helaas gebruiken nog veel mensen een verouderde versie van hun browser. Daar komt 'Graceful Degradation' dus om de hoek kijken. Dit houdt in dat we gebruik maken van technieken die ondersteund worden door moderne browsers, en dat we er voor zorgen dat de site nog steeds bruikbaar is op verouderde versies (bijvoorbeeld Internet Explorer 9 en ouder).

Hierdoor kunnen wij technisch vooruitstrevend te werk gaan met onze websites, en garanderen dat voor iedereen de site functioneel is.

Lees voor meer informatie over Graceful Degradation