Designtip: Beste tekstgrootte voor beeldschermgebruik

De tekstgrootte is de grootte van de letters op een website. Voor beelschermgebruik (desktop, laptop, smartphone, tablet, etc.) wordt deze grootte geduid in pixels. In programma's als MS Word zijn veel mensen gewend om tekst op te maken in 10 of 12 pixels. Dit is een geschikt formaat als het document wordt afgedrukt.

Deze trend is in het begin van het internet, door macht van gewoonte, doorgezet, maar de manier waarop we tekst op het internet lezen is echter heel anders dan hoe we dat op papier doen. De afstand tussen de tekst en de lezer is vaak groter, en ook heeft tekst op papier scherpere randen dan op de meeste beeldschermen. Daarom is het noodzakelijk dat op het internet een grotere tekstgrootte wordt gehanteerd. De regel is vanaf 16px.

Lees dit engelstalige artikel over 16 Pixels Body Copy voor meer informatie over de tekstgrootte