Uw e-mail instellen

Bij het instellen van uw e-mail, willen we er zeker van zijn dat u geen berichten mist. We raden daarom aan om onderstaande instructies te volgen.

Inhoud

• Uw domein wordt door ons beheerd
  • Kiezen tussen e-mailbeheer via een Exchange Server of via POP
  • E-mailinstellingen bij hosting via een Exchange Server
  • E-mailinstellingen bij hosting voor POP-mail via Hoteliers.com

Uw domein wordt niet door ons beheerd
Als uw domeinnaam (URL) niet bij Hoteliers.com wordt gehost, wordt uw e-mail altijd elders gehost. We raden u dan aan om bij vragen contact op te nemen met het bedrijf dat uw e-mail beheert.

NB Lees meer over Checken of uw domeinnaam bij ons wordt gehost, als u niet zeker weet of uw domeinnaam wordt gehost door Hoteliers.com.

Kiezen tussen e-mailbeheer via een Exchange Server of via POP
Hoteliers.com biedt een standaard e-mailservice via POP en SMTP. Een andere mogelijkheid is om met een externe partij te werken, om een meer geavanceerde e-mailaccount in te stellen.

Standaard POP-e-mail via Hoteliers.com
De standaard e-mailservice, aangeboden door Hoteleirs.com, stelt u in staat om e-mail te verzenden en ontvangen op één computer. E-mails worden gedownload van de server en worden lokaal op uw computer opgeslagen.

Geavanceerde e-mail via een Exchange Server
Wanneer meer geavanceerd e-mailbeheer gewenst is, raden we u aan om te werken met een e-mailprovider als Microsoft Exchange. Voordelen zijn dat e-mail in de cloud wordt opgeslagen en vanaf elke locatie op elk apparaat kan worden geopend.

Uw IT-manager kan u helpen bij het aanmelden voor een dergelijke service. Tijdens het installatieproces stuurt uw IT-manager ons de serveradressen (IP-adressen) waarnaar al het e-mailverkeer zal worden doorgestuurd.

E-mailinstellingen bij hosting via een Exchange Server
In de volgende paragraaf wordt ervan uitgegaan dat uw domeinnaam wordt gehost bij Hoteliers.com.

Wanneer uw IT-manager of e-mailprovider een Exchange Server voor u heeft opgezet, kunnen zij een verzoek indienen bij ons supportteam om al het e-mailverkeer naar die Exchange Server te leiden.

We hebben hierbij alle vereiste DNS-instellingen nodig, inclusief:

• TXT-records voor verificatie
  • MX-records inclusief prioriteit voor het doorleiden van alle e-mail
  • TXT-records voor SPF om spam te voorkomen
  • SRV-records indien van toepassing

We zullen de DNS-instellingen op de gevraagde datum rond 10.00 uur wijzigen. De wijziging moet ten minste 2 werkdagen van tevoren worden aangevraagd.

E-mailinstellingen bij hosting voor POP-mail via Hoteliers.com
In de volgende paragraaf wordt ervan uitgegaan dat uw domeinnaam wordt gehost bij Hoteliers.com.

Inkomende e-mail via POP
Voor het ontvangen van e-mail raden we aan de volgende instellingen in uw e-mailclient te gebruiken:

POP-server

pop.voorbeeld.com (vervang voorbeeld.com met uw domeinnaam)

Gebruikersnaam

info@voorbeeld.com (uw volledige e-mailadres)

Wachtwoord

Het verstrekte wachtwoord

Uitgaande e-mail via SMTP

Voor het verzenden van e-mail raden we aan de volgende instellingen in uw e-mailclient te gebruiken:

SMTP-server

mail.voorbeeld.com (vervang voorbeeld.com met uw domeinnaam)

Gebruikersnaam

info@voorbeeld.com (uw volledige e-mailadres)

Wachtwoord

Het verstrekte wachtwoord

Poort

25 of 587 (dit is afhankelijk van uw internetprovider, probeer beide)

SSL

Nee

Veilige authenticatie

Nee

NB Aangezien de poort voor uitgaande e-mail kan veranderen, raden we aan om beide poorten te proberen, afhankelijk van uw computer en URL.

Uw e-mail instellen, uitgelegd in schermafbeeldingen
Ga als volgt te werk om uw e-mail in Outlook in te stellen:

1. Ga naar File

2. Ga naar Account Settings > Account Settings

3. Klik op New

4. Kies E-mail account, klik op Next
  5. Kies Manual setup or additional server types, klik op Next

6. Kies POP, klik Next

7. Voer de informatie in zoals beschreven in de tabellen boven deze screenshots en klik op 'verbinding maken'

8. Vul het juiste e-mailwachtwoord in en klik op OK.
    De gebruikersnaam is uw e-mailadres.
    Doe hetzelfde voor pop.uwdomein.com

9. Het account is nu toegevoegd. Klik in Account Settings op het e-mailadres en klik op Edit / Wijzigen

10. Klik op More settings ... / Meer instellingen ... > Advanced / Geavanceerd

11. Vink This server requires an encrypted connection (SSL) uit
  12. Kies 25 of 587 als Outgoing server (SMTP) dit is afhankelijk van uw domein
  13. Vink alle vinkjes aan bij Delivery en vul dagen in, om een kopie van e-mails 5 dagen op de mailserver te laten staan
  14. Klik op OK

15. Klik op Next in het overzichtsscherm en vul beide wachtwoorden in

16. Outlook zou nu moeten beginnen met het controleren of inkomende en uitgaande e-mail werkt. Als dit een fout oplevert, probeer dan de poort te veranderen (zie stap 12)

17. Klik op Finish

18. Klik op Close om het scherm te sluiten

19. U zou nu uw mailbox moeten zien in het linker menu van Outlook

20. Klik op Inbox om uw e-mails te zien

Webmail
Als u onderweg bent of als u via uw e-mailclient geen toegang heeft tot uw e-mail, kunt u zich altijd aanmelden op uw webmailaccount:

URL

http://webmail.voorbeeld.com (vervang voorbeeld.com met uw domeinnaam)

Gebruikersnaam

info@voorbeeld.com (uw volledig e-mailadres)

Wachtwoord

Het verstrekte wachtwoord

Testen
Hoewel uw e-mailclient mogelijk aangeeft dat uw configuratie is voltooid, raden we aan uw e-mail te testen door een e-mail te sturen naar een extern e-mailadres (zoals uw privé-account voor gmail.com of yahoo.com). Wanneer u de test-e-mail ontvangt, kunt u op die e-mail antwoorden om te zien of uw inkomende e-mail ook werkt.

NB De POP-mailservice die Hoteliers.com biedt, is een internetservice die altijd toegankelijk is via webmail. De toegang tot uw e-mail via POP op uw lokale computer via uw e-mailclient is hierbij een extra mogelijkheid. De supportservice van Hoteliers.com bevat niet de installatie van de e-mailclient op uw lokale computer, dit moet altijd door uw systeembeheerder worden gedaan

Het instellen van e-mail kan lastig zijn. Als u de bovenstaande stappen hebt gevolgd en als u uw e-mail nog steeds niet kunt gebruiken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn niet verantwoordelijk voor het instellen van uw e-mailclient, maar we helpen u altijd zo goed als we kunnen!