Betaalverzoeken via e-mail aan gasten versturen

Naast betalingen van kamerreserveringen via de boekingsmodule, kunnen hoteliers ook gasten een verzoek sturen voor het betalen van elk willekeurig item. Bijvoorbeeld, een fles champagne of een aanbetaling voor een bruiloft.

Hoe een betaalverzoek werkt en hoe het eruit ziet
Los van reserveringen welke gemaakt zijn via uw eigen boekingsmodule of via hoteliers.com, kunt u een betaalverzoek naar wie-dan-ook via e-mail versturen. Deze e-mail bevat een betaallink, welke in uw online payment kassa binnenkomt, waarbij gasten via een paar klikken kunnen betalen en betalingen direct ontvangen worden.

Er is ook een mogelijkheid om in deze e-mail een eigen tekst te plaatsen, of een vooringestelde macro met tekst te gebruiken, welke u heeft ingesteld. In onderstaand voorbeeld ziet u de eigen tekst in de box boven de betaallink. Wanneer de gast op de betaallink klikt, wordt de gast naar een beveiligde betaalpagina geleid.

Een betaalverzoek via e-mail aan een gast versturen
Om een nieuw betaalverzoek te versturen:

1. Log in via login.hoteliers.com
  2. Klik op Payments > Send Payment

3. Vul het bedrag, de voornaam, achternaam en het e-mailadres van de gast in
  4. Kiest de taal van de gast, waarmee de standaardtekst van de e-mail in de taal van de gast wordt opgesteld
  5. Laat het macroveld leeg om een tekst in te voeren, of kies een macro indien u deze heeft aangemaakt (zie het volgende hoofdstuk)
  6. Klik op Preview
  7. Check het bericht en klik op Send payment request

Uw verzoek is nu naar de gast verzonden. De gast zal de mail direct ontvangen, of binnen ongeveer twee minuten, afhankelijk van de snelheid waarmee de e-mailprovider van de gast e-mail binnenhaalt.

Let op: Betaalverzoeken bevatten een opmerking dat de link na 30 minuten verloopt. Deze tijd gaat in, zodra de gast op de link klikt. Indien een gast aangeeft dat de link verlopen is, is het belangrijk om een volledig nieuwe link naar de gast te sturen.

Een macro aanmaken voor betaalverzoeken
Gebaseerd op een suggestie van een van onze hoteliers, hebben we de mogelijkheid ontwikkeld om macro's voor betaalverzoeken te maken voor teksten welke u vaak gebruikt.

Wanneer u merkt dat u eenzelfde tekst vaker in een betaalverzoek invult, kunt u het beste een macro hiervoor aanmaken. Op het moment dat u een betaalverzoek stuurt, zoals in bovenstaand hoofdstuk aangegeven, heeft u de optie om een macro te selecteren.

Om een macro aan te maken:

1. Klik op New Macro
  2. Geef uw macro een naam en klik op Create
  3. Vul een tekst in en klik op Save

Uw macro is nu opgeslagen. U kunt deze macro gebruiken wanneer u een betaalverzoek stuurt, zoals in het vorige hoofdstuk beschreven.

Let op: Sla de macro op per taal. Vul tekst in voor de ene taal, klik op Save en doe dit nogmaals voor de andere talen.

Een kopie versturen naar één of meerdere hoteladressen
Naast het betaalverzoek wat naar de gast wordt verstuurd, kan een kopie van het verzoek naar één of meerdere adressen worden gestuurd.

Om een CC-adres toe te voegen:

1. Klik op Settings
  2. Vul één of meerdere adressen in, gescheiden met een puntkomma (;)

Suggesties hoe betaalverzoeken kunnen worden gebruikt
Wanneer u nog nooit met betaalverzoeken heeft gewerkt, of deze functie nog nooit heeft gebruikt, is het handig om een aantal voorbeelden van andere hoteliers te zien. Laat ons en andere hoteliers weten waar u betaalverzoeken voor gebruikt, door een comment onder dit artikel te schrijven.

We hebben de volgende voorbeelden gezien:

• Attenties, zoals een fles champagne, bloemen in de kamer of chocolade. Als voorbeeld heeft een moeder voor haar zoon die op zijn huwelijksreis is, een fles champagne besteld. U kunt haar eenvoudig een betaallink sturen
  • Prepaid reserveringen van elke willekeurige boekingssite. Wanneer een gast een niet-annuleerbare hot deal via een boekingssite heeft gemaakt (zoals via booking.com of expedia) anders dan uw eigen website of hoteliers.com, kunt u daarvoor een betaalverzoek versturen. Hierdoor is de betaalmethode gegarandeerd en zal een chargebacks onwaarschijnlijk zijn
  • Groepsboekingen voor een bedrijf, bruiloft of ander evenement, vereisen mogelijk een aanbetaling. U kunt de organisator eenvoudig een betaallink hiervoor sturen
  • Aanbetalingen wanneer gasten een gedeelte van een reservering moeten betalen of enige andere betaling