Reserveringen annuleren via login.hoteliers.com

Op het moment dat een gast een boeking annuleert, wordt dit vaak per e-mail of telefoon doorgegeven aan het hotel. Via het systeem van hoteliers.com kunt u deze boeking annuleren als deze is gemaakt via uw eigen website of via het marketing platform. In dit artikel beschrijven wij hoe u gemakkelijk zelf annuleringen kunt doorvoeren.

Inhoud

1. Het belang van het doorvoeren van annuleringen
  2. Stappenplan voor het annuleren van een reservering

1. Het belang van het doorvoeren van annuleringen
Het is belangrijk om annuleringen ook te verwerken in het extranet van hoteliers.com om de volgende redenen:

• Bij een geannuleerde boeking ontvangt de gast geen verzoek tot het invullen van een review
  • De inkomsten die u ontvangt via hoteliers.com worden bijgehouden aan de hand van het aantal reserveringen. Bij een geannuleerde boeking wordt de boekingswaarde van het totaal afgehaald
  • Bij het gebruik van de arrival list optie, ontvangt u een up-to-date lijst met aankomsten waar de geannuleerde reserveringen dan niet meer op staan

2. Stappenplan voor het annuleren van een reservering
Via de volgende stappen kunt u gemakkelijk zelf reserveringen annuleren via login.hoteliers.com.

1. Wanneer u bent ingelogd kunt u klikken op het tabblad "Bookings"
  2. Zoek de reservering door het reserveringsnummer in te vullen of de naam van de gast in te vullen aan de rechterkant van uw scherm
  3. Klik op het boekingsnummer of op Edit booking
  4. In dit scherm kunt u de status van de boeking veranderen. Bij de status vindt u een menu met verschillende opties. Klik op Cancelled by hotel wanneer uzelf de boeking annuleert of Cancelled by guest wanneer de gast heeft geannuleerd. In de praktijk zal voornamelijk de optie "cancelled by guest" gebruikt worden
  5. Druk op Save en vul de reden van annulering in

NB: Een bevestiging van annulering wordt met de annuleringsreden zowel naar het e-mailadres van de gast en het hotel gestuurd.