Wat is er verbeterd in de nieuwe channel manager interface, powered by SmartHOTEL?

Alhoewel de menu-items vanuit de horizontale menubalk nu in een verticale menubalk aan de linkerkant staan, zijn er geen grote wijzigingen in de lay-out waardoor de omgeving vertrouwd aan zal voelen. Een paar iconen en instellingen zijn mogelijk een paar centimeters verschoven. Wat wel op zal vallen, is de volledig nieuwe uitstraling.

Voormalige lay-out Nieuwe lay-out

NB Lees meer over de "Uitrol van de nieuwe channel manager interface, powered by SmartHOTEL" met antwoorden op eventuele vragen

Inloggen
Gebruikers van de Smart Channel Manager zullen nieuwe logingegevens van ons supportteam ontvangen zodra we uw hotel hebben omgezet naar de nieuwe interface.

• Als u de link naar de channel manager in uw browserfavorieten heeft opgeslagen, kunt u deze vervangen voor de nieuwe URL http://cm.hoteliers.com

Prijzen & Beschikbaarheid
Om een vertrouwde lay-out te houden, zijn veranderingen binnen deze pagina beperkt. De meest belangrijke veranderingen worden hieronder beschreven.

• Waardes opslaan Bij het wijzigen van een tarief of beschikbaarheid via de pop-up, moet er nu twee keer op save geklikt worden. De eerste klik toont de gemaakte wijziging in het rood, de tweede klik slaat de wijziging op en sluit de pop-up

• Toon/verberg alle tarieven Hotels met weinig kamertypes zullen alle tarieven standaard uitgeklapt zien. Hotels met veel kamertypes zullen alle tarieven standaard ingeklapt zien, waardoor alle kamertypes in één oogopslag te zien zijn. Klik één keer op "show/hide all", het kan namelijk een paar seconden duren voor alle tarieven laden en alles uitklapt

• No R&A update Een aantal hotels hebben tarieven gekoppeld welke alleen voor het afleveren van reserveringen aangemaakt zijn (reservation delivery only). Een voorbeeld hiervan zijn de 'genius rates' of 'child rates' van Booking.com. Aangezien er geen beschikbaarheid voor deze tarieven wordt ingesteld, kunnen gebruikers “No R&A update” aanvinken om deze tarieven te verbergen

• Weergave per boekingssite Een drop-down is toegevoegd waarin gebruikers een boekingssite kunnen selecteren, waardoor alleen de tarieven die aan die boekingssite verbonden zijn worden getoond

• Alle tarieven openen/sluiten Deze veelgevraagde functie is nu beschikbaar. Bij het klikken op de open of gesloten deuricoon worden alle tarieven voor die dag geopend of gesloten. Hierna is het wel belangrijk om op opslaan te drukken!

• Rateplan is nu “Master Edit” De functie 'rateplan' wordt niet door alle hotels gebruikt. Wanneer een waarde wordt aangepast in een rateplan worden de waardes van alle tarieven automatisch aangepast. De functie 'rateplan' is nu geïntegreerd in de nieuwe "Master Edit" weergave. Om deze weergave te openen, kan op het potloodicoontje naast de datumselectie geklikt worden. Wanneer het hotel een rateplan heeft, wordt dit aan de bovenkant van de pagina getoond. Wanneer via de pop-up nieuwe waardes worden ingevoerd in het rateplan, is dat na het opslaan direct zichtbaar onder het rateplan

• Master Edit In deze weergave kunnen, indien van toepassing, rateplans beheerd worden. Ook kunnen tarieven in- en uitgeklapt worden om alle restricties in één oogopslag te zien

Reserveringen
Alle voorgaande reserveringen blijven toegankelijk, inclusief PDF-bevestigingen. Ook blijven reserveringen via e-mail ontvangen worden. Er zijn wel een paar nieuwe functies zijn toegevoegd.

• Reserveringsdetails Wanneer er op een reservering geklikt wordt, zullen nu eerst de details van de reservering in uw browser getoond worden. Daarnaast is er ook nog de optie om de reservering in PDF te openen, door op het PDF-icoontje te klikken.
    Het scherm met reserveringsdetails toont nu ook een log waarin weergegeven wordt wanneer de reservering ontvangen is en wanneer deze via email aan u is verstuurd. Dit scherm vereist geen PDF-code, waardoor het nu makkelijker is om reserveringen op te zoeken. Wanneer creditcarddetails door de boekingssite doorgestuurd zijn, blijven deze alleen zichtbaar in de PDF-bevestiging. U kunt op het PDF-icoontje klikken om de PDF te openen

• Archieven Om de snelheid van de channel manager te verbeteren, worden reserveringen waarvan de vertrekdatum in het verleden ligt gearchiveerd

• Reserveringen exporteren Een veelgevraagde functie was de mogelijkheid om reserveringen uit het reserveringsoverzicht te exporteren. Het is nu mogelijk om deze gegevens naar Microsoft Excel te exporteren. NB: Wanneer u een bepaalde datumselectie heeft geselecteerd, is het belangrijk om in het reserveringsoverzicht eerst helemaal naar beneden te scrollen om alle reserveringen te laden, voor u de export maakt. Het kan anders zijn dat niet alle reserveringen geladen zijn, waardoor reserveringen kunnen missen in uw export

Boekingssites
Deze pagina is geheel nieuw en bevat een aantal handige functies. In de toekomst zal het mogelijk zijn om zelf kamers te verbinden met boekingssites. De huidige nieuwe functies staan hieronder beschreven.

• Inloggegevens boekingssites U kunt nu uw inloggegevens voor het extranet van boekingssites opslaan, waardoor u één plek heeft waar dit bewaard wordt – in de channel manager. We raden aan om deze gegevens altijd bij te werken, omdat we deze ook gebruiken voor support aan u

• Snelkoppelingen Een andere handige functie zijn de snelkoppelingen naar boekingssites en naar het extranet van boekingssites

Logs
Het log is altijd een goede manier geweest om op te zoeken waar een verandering in een tarief of in beschikbaarheid vandaan komt en wie die verandering gedaan heeft. Deze functie is uitgebreid waarbij meer details getoond worden.

• Algemeen log Voorheen werden alleen wijzigingen in beschikbaarheid, tarieven en restricties bijgehouden. Nu worden ook wijzigingen in de mapping en aanpassingen aan kamer- of tarieftypes bijgehouden in het log. Ongeveer alle wijzigingen die een hotelgebruiker, supportmedewerker of boekingssite maakt in de channel manager, worden nu in het log getoond
  • Details van wijzigingen Voorheen was er alleen een overzicht van aanpassingen in waardes beschikbaar. Nu is het ook mogelijk om op een bepaalde aanpassing te klikken om te zien of deze update doorgestuurd is naar alle boekingssites

• Log exporteren Een veelgevraagde functie was de mogelijkheid om het overzicht van het log te exporteren. Het is nu mogelijk om dit te exporteren naar Microsoft Excel

NB Mocht u vragen hebben na het lezen van dit artikel, aarzel dan niet om contact met ons supportteam op te nemen. We assisteren u graag!