Overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in 2015

Het einde van het jaar is een tijd van terugblikken en vooruitkijken. Ook dit jaar heeft hoteliers.com een aantal mooie nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan het productportfolio. Zo is de boekingsmodule volledig responsive geworden, heeft de SMART channel manager een compleet nieuwe interface gekregen en zijn verschillende optimalisaties gedaan aan de Responsive Hotel Website. In dit artikel hebben wij een overzicht gemaakt van de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar.

Boekingsmodule

• Nieuwe versie van de boekingsmodule live - volledig responsive!
    Met trots presenteren wij de nieuwe hoteliers.com boekingsmodule die volledig responsive is en zich volledig aanpast aan de grootte van elk scherm. Lees "Nieuwe update boekingsmodule: volledig responsive!" voor meer informatie
  • Nieuw design van boekingsproces online
    Zodra gasten een kamer in de boekingsmodule hebben gekozen, komen gasten in de secure boekingspagina (het boekingsproces) waar gasten hun gegevens in drie korte stappen invullen. Deze boekingsomgeving heeft een volledig nieuw responsive design, waarbij de pagina zich kan aanpassen aan het formaat van elk willekeurig scherm van desktop, tablet en smartphone

Voorbeeld op desktopformaatTwee voorbeelden op smartphoneformaat

• Informatiepunten toegevoegd in boekingsproces
    Uit gebruikerstesten blijkt dat als gasten een boeking niet afronden, dit vaak komt omdat ze een vraag hebben over de veiligheid, de prijs, over annuleren of dat ze een andere vraag hebben. Om deze gasten in het boekingsproces te houden, zijn er een aantal informatiepunten toegevoegd. Wanneer een gast een vraag heeft die hier niet bij staat, zoals "Kan ik mijn hond meenemen?", hebben gasten nu ook de optie om het telefoonnummer van het hotel te zien door op "Ik heb een andere vraag" te drukken. Uit testen na de ingebruikname van deze informatiepunten, blijkt dit een positieve invloed te hebben op de conversie van boekingen
  • Koppel uw boekingsmodule met TripAdvisor InstantBooking
    Via InstantBooking kunnen hotels de beschikbaarheid en prijsinformatie van kamers via hoteliers.com verbinden met TripAdvisor. Gasten kunnen dan direct op de website van TripAdvisor uw hotel boeken
  • Pre-arrival mailing gelanceerd
    De pre-arrival mail kan automatisch naar gasten worden gestuurd, drie dagen voor aankomst. Deze e-mail kan een aantal tips over uw hotel en de omgeving van uw hotel bevatten.

• Review badge ontwikkeld
    Het is mogelijk om de reviewscore van reserveringen via de boekingsmodule op uw eigen website weer te geven, via een makkelijk te implementeren badge. Dit kan met een simpel stukje HTML-code voor de Review Badge
  • Diverse optimalisaties in boekingsproces
    Waaronder het toevoegen van betaaliconen zoals MasterCard, Visa en American Express. Voor hotels die gebruik maken van de Online Payment module zijn iconen toegevoegd zoals iDeal, ING Home Pay en Sofort Banking.

• Automatische e-mail bij onvoltooide boekingen
    We blijven tools ontwikkelen om voor hoteliers de conversie te verhogen en boekingen te optimaliseren. Een nieuwe optie maakt het nu mogelijk om gasten die een boeking zijn gestart, maar deze niet afgemaakt hebben, een reminder e-mail te sturen
  • Automatische melding in boekingsmodule bij verouderde browsers
    We ontwikkelen interfaces en websites voor de meest gebruikte en meest recente browserversies. Erg oude browsers tonen de interfaces en websites niet altijd goed. Om die reden is er, alléén voor gebruikers die een erg verouderde browser hebben, een melding toegevoegd. Kijkend naar statistieken van browsergebruik in september 2015, worden de volgende browsers in het algemeen als erg oud beschouwd: Internet Explorer 9, Firefox 25, Safari 7 en eerdere versies.

Channel Manager

• Nieuwe interface SMART Channel Manager
    Onze partner voor channel management SmartHOTEL heeft een nieuwe channel manager interface ontwikkeld. Zowel aan de achterkant als aan de voorkant zijn verbeteringen doorgevoerd. Met trots laten we u een screenshot van de nieuwe interface zien. De grootste veranderingen zijn de mogelijkheid om de channel manager op meer type apparaten en type browsers te gebruiken, verbeteringen in de snelheid en de mogelijkheid voor ervaren hotel managers om zelf kamers toe te voegen, tarieven te verbinden en nieuwe boekingssites toe te voegen

Online Payment

• Macro's gebruiken bij online payment betaalverzoeken
    Gebaseerd op een suggestie van één van onze hoteliers, hebben we de mogelijkheid ontwikkeld om macro's voor betaalverzoeken te maken voor teksten welke u vaak gebruikt. Wanneer u merkt dat u eenzelfde tekst vaker in een betaalverzoek invult, kunt u het beste een macro hiervoor aanmaken

Responsive Hotel Website

• Nieuw template in de Design Store
    Een nieuw design is beschikbaar in de Design Store. In lijn met de vorige designs Piccolo, Sommelier, Night Audit, Marquee, Concierge en Cosmopolitan, heet dit design Sky Lounge

• Content item gallery overview beschikbaar in Responsive Hotel Website
    Voorheen was het mogelijk om galleries aan te maken als slider. Op verzoek van een aantal hoteliers is het nu mogelijk om een nieuw type content item "Gallery Overview" toe te voegen. Dit is een gallery waarbij de afbeeldingen naast elkaar worden getoond. Zodra erop geklikt wordt, opent de afbeelding op volledig scherm, zie als voorbeeld http://www.hotelslenaeken.nl/nl/foto-s/

• Nieuwe website Quality Lodgings online
    QL Hotels & Restaurants is een keten van ruim 120 onafhankelijke kleinschalige en authentieke kwaliteitshotels met restaurant in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en op de Antillen. Bezoek de website op zowel een desktop als met een smartphone om te zien hoe de website zich aan het schermformaat aanpast! Quality Lodgings Hotels & Restaurants
  • Lancering website Sandton Hotels
    Sandton Hotels is een collectie van unieke hotels in Nederland, België en Frankrijk, allemaal met super locaties. Voor Sandton Hotels is een op maat gemaakte website gemaakt welke nu live staat. Bezoek de website op zowel een desktop als met een smartphone om te zien dat de website zich aan het schermformaat aanpast!