Redenen waarom veilige wachtwoorden belangrijk zijn

Om te beste veilieheid te waarborgen, zijn alle systemen van hoteliers.com bijgewerkt naar de nieuwste veiligheidsstandaarden. Dit geldt zowel voor de veiligheid van de systemen en servers, als voor de vereisten van gebruikerswachtwoorden; om deze reden moet u uw wachtwoord bijvoorbeeld elke 90 dagen opnieuw instellen.

Maak sterke wachtwoorden
Gebruikers verwachten vaak dat complexe wachtwoorden veilig genoeg zijn wanneer deze moeilijk te onthouden zijn. Computers worden echter steeds slimmer in het hacken van uw wachtwoorden:

• Er zijn nog teveel gebruikers die wachtwoorden als passw0rd of 123456 gebruiken. Een computer kan dit wachtwoord raden voor u dit hardop uit kunt spreken
  • Een wachtwoord zoals A1bB>9o$ ziet er moeilijk uit, maar kan binnen 48 uur worden geraden door een computer. Daarnaast kan een wachtwoord als L0ve Hoteliers 4ever pas binnen 117 triljoen jaar geraden worden

NB Een leuke manier om te zien of uw wachtwoord geraden kan worden, is dit te checken via "How Secure Is My Password"

Wachtwoordvereisten
Om deze redenen moeten wachtwoorden voor de systemen van hoteliers.com aan de volgende eisen voldoen:

• 8 of meer karakters, 4 verschillende karakters, tenminste 1 hoofdletter, tenminste 1 nummer, tenminste 1 symbool
  • Recente wachtwoorden kunnen niet worden gebruikt
  • De gebruikersaccount zal na 5 mislukte inlogpogingen worden geblokkeerd
  • Andere veiligheidsmaatregelen

Langere wachtwoorden zijn veiliger
De reden dat langere wachtwoorden veiliger zijn, is het aantal mogelijke combinaties die een computer zal moeten afgaan om het wachtwoord te raden. Een langer wachtwoord, verhoogt de veiligheid aanzienlijk.

Een wachtwoord aanmaken
Om een sterk wachtwoord aan te maken, raden we aan om een wachtwoord met 12 karakters aan te mken via lastpass.com/generatepassword.php. Deze tool genereert veilige wachtwoorden, welke moeilijk te raden zijn door computers.

Wachtwoorden onthouden
Hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites gebruiken, kan gevaarlijk zijn. Vaak genoeg zijn websites gehackt, waarbij de wachtwoorden in handen vallen van de hackers. Het is op die manier erg makkelijk voor hen om bij al uw accounts te komen.

U kunt een eigen systeem bedenken om alle wachtwoorden voor de verschillende websites te onthouden, of een tool als LastPass, Dashlane of 1Password gebruiken, zoals de meeste gebruikers doen.

NB Wachtwoorden in een Worddocument opslaan is een makkelijke vangst voor hackers. Daarnaast is het goed om nooit de naam van de website in een wachtwoord te gebruiken

Wachtwoorden elke 90 dagen aanpassen
Zelf sterke wachtwoorden kunnen uiteindelijk geraden worden door computers via een brute-force attack. Computers worden ook steeds krachtiger met meer rekenkracht. Wat voorheen in 10 jaar geraden kon worden, kan in de nabije toekomst mogelijk binnen 1 jaar geraden worden. Om die reden is het noodzakelijk om tenminste 4 keer per jaar, elke 90 dagen het wachtwoord te veranderen.

NB We raden af om wachtwoorden met anderen te delen. Wanneer u toch uw wachtwoord met bijvoorbeeld een supportteam van uw leverancier moet delen, raden we aan om het direct te veranderen na gebruik. Daarnaast is het goed om het wachtwoord te veranderen indien u ingelogd heeft via een publieke computer of via een openbaar wifinetwerk