Wat is een Office ID (Pseudo City Code)?

De Office ID (OID), ook wel Pseudo City Code (PCC) genoemd,  is een code met letters en cijfers om de corporate gebruiker van GDS te identificeren, meestal een reisbureau. Voorbeeld van een PCC/OID: AMSX1234P".

Wie kan mij de Office ID verstrekken?
De boekende partij kan het hotel van de Office ID voorzien:

• De boekende partij (meestal een travel agent of corporate) verstrekt het hotel altijd met 'rate loading instructions'
  • In die 'rate loading instructions' staat altijd een Office ID, die ook wel de Pseudo City Code (PCC) genoemd wordt
  • Het hotel kan aan de boekende partij de 'rate loading instructions' vragen waarin de Office ID's staan
  • Wij kunnen dan controleren of die Office ID's in het GDS staan, zodat de rate geboekt kan worden

Waarom is de Office ID nodig?
De Office ID is een identificatienummer van de boekende partij, waardoor zij toegang hebben om de speciaal afgesproken rate te boeken (aangezien het geen publieke rate is).

Bekijk ook Waar moeten Rate Loading Instructions aan voldoen?