FAQ: Tarieven voor extra bedden en kinderen

In het extranet is het mogelijk om de tarieven voor extra bedden en kinderen in te stellen. De meest gestelde vragen (FAQ) over deze nieuwe functie worden in dit artikel beantwoord.

Waar kan ik extra bedden instellen?

Via login.hoteliers.com > Hotel Data, kunnen bij ‘Bulk update’ de instellingen voor alle tarief- en arrangementstypes in één keer aangepast worden. Daarna kunnen de prijzen voor extra bedden per tarieftype individueel aangepast worden. Lees meer over het instellen van Tarieven voor extra bedden en kinderen.

Welke prijs voer ik in voor extra bedden bij een ontbijttarief of arrangement?

Indien het om een tarief gaat inclusief ontbijt, of om een arrangement met extra’s inbegrepen, is het belangrijk dat bijvoorbeeld het ontbijt mee wordt gerekend in de prijs van het extra bed en het daarnaast in de beschrijving te vermelden.

Wat als er geen extra bedden mogelijk zijn in het hotel?

Als er geen 3-persoonstarief of als er geen extra bedden worden aangeboden, worden deze opties ook niet getoond in de zoekbalk. Ook worden deze opties dan niet getoond in de pop-up die verschijnt als de gast op “Boek” drukt.

De zoekresultaten zien er anders uit?

Dat klopt. De zoekresultaten zijn nu beter gefilterd. Eerst worden alle resultaten getoond die passen bij de zoekopdracht van de gast, daaronder staan “Kamers die niet overeenkomen met uw zoekopdracht” en daaronder staan “Niet beschikbare kamers”. Hiermee worden geen van de kamertypes te verborgen, maar worden de meest relevante zoekresultaten toch eerst getoond. Dit heeft het doel om de conversie verder te verhogen.

Waar is de zoekknop gebleven?

Er is geen aparte knop meer nodig om een zoekactie te starten. In de natuurlijke flow van een gebruiker, klikt een gebruiker de aankomst- en vertrekdatum. Op het moment dat de vertrekdatum aangeklikt wordt, ziet de gast direct de zoekresultaten. Dit werkt ook zo bij het aanklikken van de andere velden.

Hoeveel extra bedden kan ik maximaal boeken?

In de login kan aangegeven worden wat het maximaal aantal bedden is die in een kamer passen. Indien er bijvoorbeeld maximaal 2 babybedjes of 2 kinderbedjes passen, kan de gast ook 1 babybedje met 1 kinderbed selecteren (=2), maar niet 2 babybedjes en 1 kinderbed (=3).

Zie ik in mijn PMS of channel manager in welke kamer het extra bed moet staan?

In principe wordt in de XML per kamertype meegegeven welke extra bedden geboekt zijn, zodat duidelijk is in welke kamer het extra bed geplaatst moet worden. Daarnaast is er in de login en op de e-mailbevestiging te zien wie in welke kamer slaapt en in welke kamer het bed moet staan.

Kan ik ook een maximaal aantal bedden per dag instellen?

Het is niet mogelijk om een ‘beschikbaarheid’ in te stellen voor extra bedden. Het is gebruikelijk om in de voorwaarden of tariefbeschrijving te vermelden dat extra bedden bijgeboekt kunnen worden, maar altijd op basis van beschikbaarheid zijn.