WhatsApp toevoegen aan social media icons

WhatsApp is een goede manier om met uw gasten in contact te komen. Het Content Management Systeem (CMS) van de Responsive Hotel Website heeft de optie om een icoon voor WhatsApp toe te voegen aan de social media icons van uw website.

Voordat u het icoontje kunt toevoegen aan het CMS, zal u een WhatsApp link moeten maken.

Een link naar WhatsApp maken

WhatsApp biedt de "Click to Chat" functie aan, waarmee er een nieuw bericht in WhatApp wordt gestart die naar het telefoonnummer van uw hotel wordt gestuurd.

Om de link aan te maken:

• Gebruik https://api.whatsapp.com/send?phone= gevolgd door het volledige telefoonnummer in internationaal formaat.
  • Gebruik geen voorloopnul, geen streepjes en geen haakjes.

Goede voorbeelden
De volgende links zijn voorbeelden van goed opgemaakte links:

• Een Nederlands mobiel telefoonnummer 0612345678 ziet eruit als: https://api.whatsapp.com/send?phone=+31612345678.
  • Een Belgisch mobiel telefoonnummer 0612345678 ziet eruit als: https://api.whatsapp.com/send?phone=+32474123456.
  • Een Frans mobiel telefoonnummer 0612345678 ziet eruit als: https://api.whatsapp.com/send?phone=+33612345678.
  • Een Duits mobiel telefoonnummer 0612345678 ziet eruit als: https://api.whatsapp.com/send?phone=+4915121234567.
  • Een VK mobiel telefoonnummer 0612345678 ziet eruit als: https://api.whatsapp.com/send?phone=+447712345678.

Verkeerde voorbeelden
De volgende links zijn voorbeelden van verkeerd opgemaakte links:

• Incorrectapi.whatsapp.com/send?phone=+31(0)612345678
  • Incorrectapi.whatsapp.com/send?phone=+336-1234-5678
  • Incorrectapi.whatsapp.com/send?phone=0049612345678

Een social media icon toevoegen

Om een social media icoontje toe te voegen:

• Log in bij het CMS
  • Ga naar Settings > Social Media
  • Klik op Add Social Media
  • Vul de instellingen in, met "https://" voor de link

NB: Indien u meerdere talen heeft, is het belangrijk om het social media icoontje voor elke taal afzonderlijk te activeren.

Het social media icoontje is nu toegevoegd. De WhatsApp link werkt met de WhatsApp app op mobiele telefoons, met WhatsApp Web op desktopcomputers en met het WhatsApp programma op desktopcomputers. Check meerdere keren per dag of u berichten ontvangt op uw social media account!