Nieuwe functies en oplossingen tot 2018-08-28

Nieuw

• Price Check Widget De Hoteliers.com Price Check Widget toont gasten in de boekingsmodule real-time prijzen van de eigen hotelwebsite vergeleken met online reisbureau's (OTA's). Het is en blijft de perfecte tool om conversies te verhogen op de hotel website, om zo meer directe boekingen te genereren. De Hoteliers.com Price Check Widget is vernieuwd in samenwerking met LookingforBooking.com.

De vernieuwde Price Check Widget zal op basis van data en feedback, die we van gebruikers ontvangen, steeds verder worden ontwikkeld. De Price Check Widget is een additioneel product die toegevoegd kan worden aan de boekingsmodule.

• Persoonsgegevens en privacy Hoteliers.com is sinds 25 mei 2018 klaar voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In het Engels ook wel GDPR genoemd. Volgens de AVG moeten uw gasten toestemming geven voor het verwerken van persoonsgegevens. Deze toestemming moet ‘vrij’, ‘specifiek’, ‘geïnformeerd’ en ‘ondubbelzinnig’ zijn (zie voetnoot onderaan dit artikel).

In voorgaande maanden zijn de volgende aanpassingen gemaakt binnen de producten van Hoteliers.com om te voldoen aan de wet:

• Afmelden voor nieuwsbrieven Gebruikers kunnen zich eenvoudig afmelden voor de hotelnieuwsbrief via de boekingsmodule en ook hotels kunnen gasten eenvoudig afmelden voor de nieuwsbrief.

• Aanmelden voor nieuwsbrieven uitzetten Gasten worden in het boekingsproces gevraagd of ze de nieuwsbrief van het hotel willen ontvangen. Hotels kunnen deze optie nu uitzetten via het extranet.
    • Persoonsgegevens verwijderen Gasten kunnen hun persoonsgegevens eenvoudig verwijderen uit de boekingsmodule. Wanneer gasten een reservering hebben gemaakt, kunnen ze inloggen via hun account om de reservering te bekijken. Daar kunnen ze hun persoonsgegevens ook verwijderen.

• Privacyverklaring De privacyverklaring is toegevoegd in de boekingsmodule. Hierin staat dat gasten gebruik maken van de boekingsmodule van Hoteliers.com en dat Hoteliers.com verantwoordelijk is voor de verwerking van persoonsgegevens die in de boekingsmodule worden ingevuld.

• Beschikbaarheid bij niet-beschikbare kamers Indien een uitgelichte kamer niet beschikbaar is, stond er een grote rode melding dat er geen beschikbaarheid is. Om meteen duidelijk te maken dat er voor andere data wel beschikbaarheid is, wordt de kalender met beschikbaarheid automatisch opengeklapt. Hierdoor kunnen bezoekers direct een andere datum kiezen.

• Corporate Module U kunt sinds kort bij de Corporate Module instellen of u naast de tarieven die voor de kortingscode gelden, ook reguliere tarieven wilt tonen. Dit werkte al indien de kortingscode door de gast werd ingevuld. Dit werkt nu ook indien de kortingscode in een link zit verwerkt, die bijvoorbeeld in een nieuwsbrief wordt gebruikt.

Opgelost

• Duitse vertalingen Als de Duitse taal was ingeschakeld, werden sommige delen van de boekingsmodule soms in het Nederlands weergegeven. Dit is gecorrigeerd.

• Engelse e-mails Gasten en hoteliers die hebben aangegeven in het Engels te willen corresponderen, ontvangen alle mails weer in het Engels.

• Extra bedden De prijzen voor extra bedden waren tijdelijk niet zichtbaar in de boekingsmodule. Deze prijzen worden nu weer getoond.

• Tarievenkalender Als een gebruiker er erg veel op de pijltjes in de tarievenkalender die onder het tarief wordt getoond klikt, waren de datums niet meer opeenvolgend. Dit klopt weer.

Responsive Hotel Website

Nieuw

• Verbeteringen in template Conciërge Onlangs hebben onze designers verschillende aanpassingen gedaan in het Conciërge-template. Zo hebben de items in de het websitemenu meer ruimte gekregen, waardoor er meer op één regel past. Ook werden de menu-items op sommige hotelwebsites in hoofdletters weergegeven, wat nu aangepast is naar kleine letters om zo meer ruimte te creëren.

Socialmediakanalen

Nieuw

• Rebranding Hoteliers.com De socialmediakanalen van Hoteliers.com hebben een nieuwe look en hebben nu de kleuren van de nieuwe huisstijl. Bekijk Hoteliers.com eens op Instagram en Facebook.

Responsive Hotel Website

Nieuwe websites

• Deze nieuwe Design Store website met het Marquee template staat nu online. Bezoek de website op een desktop én met een telefoon om te zien hoe de website zich aan het schermformaat aanpast! https://www.manofa-hotel.com/

• Deze nieuwe Design Store website met de template Piccolo staat nu online. Bezoek de website op een desktop én met een telefoon om te zien hoe de website zich aan het schermformaat aanpast! https://www.landhoteldeijsvogel.nl/

• Deze nieuwe Design Store website met de template Piccolo staat nu online. Bezoek de website op een desktop én met een telefoon om te zien hoe de website zich aan het schermformaat aanpast! https://www.bovengroningen.com/

• Deze nieuwe Design Store website met de template Piccolo staat nu online. Bezoek de website op een desktop én met een telefoon om te zien hoe de website zich aan het schermformaat aanpast! https://www.dewagenbergh.nl/

• Deze nieuwe Design Store website met de template Concierge staat nu online. Bezoek de website op een desktop én met een telefoon om te zien hoe de website zich aan het schermformaat aanpast! https://www.gerstekorrel.com

• Deze nieuwe Design Store website met de template Concierge staat nu online. Bezoek de website op een desktop én met een telefoon om te zien hoe de website zich aan het schermformaat aanpast! https://www.hotelslenaeken.nl/Schermafbeelding_2018-08-23_om_08.49.09.png

• Weinhotel Cochem in Cochem In de deelstaat Rijnland-Palts in Duitsland, is een prachtig driesterren hotel met uitzicht op de bergen. Dit hotel heeft gekozen voor het Piccolo template uit de Design Storehttps://www.weinhotel-cochem.de

• Mustique Suites op Curaçao is een betaalbaar boutique hotel in Willemstad, op loopafstand van allerlei restaurants en winkels. Dit hotel heeft gekozen voor het Mosaic template uit de Design Storehttps://www.mustiquesuites.com

• Boutique Hotel de KoningInn in Haarlem Een klein, luxe en modern hotel in het centrum van Haarlem. Dit hotel heeft gekozen voor het Concierge template uit de Design Storehttps://www.koninginn.nl

• Golden Tulip Hotel Central in Den Bosch Een ideale uitvalsbasis in Den Bosch, aangezien het hotel in hartje centrum ligt. Dit hotel heeft gekozen voor het Concierge template uit de Design Storehttps://www.hotel-central.nl

• Quartier du Port Rotterdam Een industrial boutique hotel centraal gelegen in Rotterdam. Dit hotel heeft gekozen voor het Concierge template uit de Design Storehttps://www.hotelquartierduport.nl

Voetnoot: Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moet toestemming ‘vrij’, ‘specifiek’, ‘geïnformeerd’ en ‘ondubbelzinnig’ zijn.

Vrij
Iemand moet vrij zijn om toestemming te geven, maar ook om deze te weigeren of in te trekken. Weigert iemand toestemming te geven? Dan mag dit niet betekenen dat u - bijvoorbeeld - deze persoon een dienst weigert.

Specifiek
Dit betekent dat er geen twijfel over mag bestaan voor welk specifiek gebruik van de gegevens iemand toestemming heeft gegeven. Het moet bijvoorbeeld duidelijk zijn welke gegevens u voor direct marketing wilt gebruiken.

Geïnformeerd
Voordat men toestemming geeft, moeten zij duidelijk geïnformeerd worden over de verwerking van hun persoonsgegevens. Wanneer u dit in begrijpelijke taal doet, weten mensen ook echt waarvoor zij toestemming geven. U zult dus heel open en transparant informatie moeten geven, op een overzichtelijke manier.

Ondubbelzinnig
Er moet sprake zijn van een duidelijke actieve handeling, bijvoorbeeld een (digitale) schriftelijke of een mondelinge verklaring. Het moet in elk geval volstrekt helder zijn dát er toestemming is verleend. U mag niet uit gaan van het principe ‘wie zwijgt, stemt toe’. Het gebruik van vooraf aangevinkte vakjes is dus niet toegestaan.

Bron: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl