Een nieuw arrangement aanmaken

In deze handleiding leggen wij u stap-voor-stap uit, hoe u een nieuw arrangement aanmaakt en foto's toevoegt aan een nieuw arrangement.

Dit artikel bevat de volgende onderwerpen:

1. Handleiding "Een nieuw arrangement aanmaken"
  2. Hoe voeg ik foto's toe aan een arrangement?

1. Handleiding "Een nieuw arrangement aanmaken"
Om een nieuw arrangement aan te maken, logt u in, in het dashboard van Hoteliers.com. Wanneer u bent ingelogd in uw dashboard, klikt u op Contentbeheer en vervolgens onder Hotel Data op Add Package.

Een nieuw scherm opent, waar u de informatie van het nieuwe arrangement invult.

Belangrijk: Package name en Package description dient eerst in het Engels ingevuld te worden. Nadat u de informatie in het Engels heeft opgeslagen, kunt u de informatie in het Nederlands of andere beschikbare taal toevoegen.

Package name Naam van het arrangement
Package description Omschrijving van het arrangement
Package theme Niet in gebruik
Package can be booked Unlimited:
Wanneer een arrangement altijd boekbaar is, selecteert u deze optie.

Fixed period:

Wanneer een arrangement voor een specifieke periode boekbaar is, selecteert u deze optie en stelt u een periode in wanneer het arrangement geboekt kan worden.
Package displayed on site Unlimited:
Wanneer een arrangement altijd zichtbaar mag zijn, selecteert u deze optie.

Fixed period:

Wanneer een arrangement in een specifieke periode zichtbaar mag zijn, selecteert u deze optie en stelt u een periode in wanneer het arrangement getoond mag worden.
Number of nights Aantal nachten van het arrangement
Breakfast included Ontbijt inbegrepen: ja of nee
Breakfast price Indien u bij Breakfast included "no" heeft geselecteerd, kunt u hier de prijs van het ontbijt per persoon per dag invullen. Deze prijs wordt dan getoond in de boekingsmodule.
Wanneer u het veld leeg laat, zal in de boekingsmodule "Ontbijt exclusief" getoond worden.
Package indication Minimale en maximale prijs van het arrangement
Package indication display method Selecteer hier [min rate] - [max rate]
Package is active? Stel in op "yes" om het arrangement te activeren
WLP Package Only Gebruik deze optie wanneer u het arrangement alleen wilt aanbieden via uw eigen website en niet via het Hoteliers.com marketingplatform
Package Voucher Only Niet in gebruik
Bookingsmethod Selecteer in de drop down de gewenste boekingsmethode

Hoteliers.com Booking Engine
Arrangement direct boekbaar maken:
Gasten kunnen direct het arrangement boeken en ontvangen automatisch een boekingsbevestiging per e-mail. Hotel ontvangt ook een boekingsbevestiging en de boeking wordt doorgestuurd naar de channel manager/PMS, indien deze gekoppeld is met Hoteliers.com.

Hoteliers.com Request Booking
Arrangement op aanvraag boekbaar maken:
Gasten kunnen op aanvraag het arrangement boeken. Hotel ontvangt per e-mail de aanvraag en dient deze zelf te bevestigen aan de gast in het dashboard van Hoteliers.com onder Boekingen > Directe boekingen.

Let op!
Boekingen op aanvraag die bevestigd worden door het hotel, zullen niet doorgestuurd naar de channel manager/PMS en moeten handmatig verwerkt worden.
Guarantee method Vink een of meer garantiemethodes aan die u wilt aanbieden

Online payment:
Deze methode is alleen zichtbaar wanneer u Hotel Pay of Hotel Pay Light afneemt van Hoteliers.com.
Selecteer deze methode, om gasten tijdens het boeken, via een beveiligde omgeving, direct online te laten betalen voor de boeking.

Credit card:
Selecteer deze methode, wanneer gasten credit card gegevens moeten opgeven ter garantie van de boeking. De credit card zal niet worden belast.

Pm hold:
Selecteer deze methode alleen, wanneer u onder Hotel Settings een tijdstip heeft ingevuld bij PM-hold time. Met deze methode garandeert u aan de gast de geboekte kamer tot het ingevulde tijdstip op dag van aankomst.

No guarantee:
Selecteer deze methode, wanneer gasten zonder credit card garantie mogen reserveren.

Voucher / Budgetcode / Two hour release:
Niet in gebruik
Package can be cancelled Geef aan of dit arrangement geannuleerd kan worden
Booking must be cancelled Wanneer dit arrangement geannuleerd kan worden, geef hier aan tot hoeveel dagen voor aankomst er kosteloos geannuleerd kan worden
Package cancellation policy Wanneer dit arrangement afwijkende annuleringsvoorwaarden heeft, kunt u deze hier invullen. Laat u dit veld leeg, dan worden de annuleringsvoorwaarden, welke onder Hotel Profile zijn ingevoerd, overgenomen en gehanteerd
Set extra bed rates Stel hier de extra kosten en aantal beschikbare bedden in en activeer de prijzen, wanneer u deze voor dit arrangement wilt aanbieden.

Nadat u alle informatie heeft ingevuld dient u onder package rates and availabilities, de aankomstdag(en) te selecteren en te bepalen of prijzen en beschikbaarheid handmatig of automatisch beheerd gaan worden. U kunt hier uit 4 opties kiezen:

1. Arrangement op aanvraag
  2. Arrangement met eigen beschikbaarheid en prijzen
  3. Arrangement met gekoppelde beschikbaarheid en eigen prijzen
  4. Arrangement met gekoppelde beschikbaarheid en prijzen

2. Hoe voeg ik foto's toe aan een arrangement?
In het artikel Foto toevoegen aan een arrangement, leggen wij uit hoe u een of meer foto's kan toevoegen aan een nieuw arrangement.

Vragen? Indien u nog vragen heeft over het aanmaken van een nieuw arrangement, neem dan contact op met ons supportteam door een nieuw supportverzoek in te dienen.