Stap 1: Het doorlopen van de gastervaring

Deze stap maakt deel uit van de uitleg in vijf stappen

Vorige > Na livegang: Hotel Pay uitgelegd in 5 stappen

Neem even de tijd om te bekijken wat uw gasten zien

Hoteliers zijn gericht op de belangrijke dagelijkse taken om ervoor te zorgen dat het gasten aan niets ontbreekt tijdens hun verblijf. Vaak geven Hoteliers aan dat ze niet echt een volledige gastervaring hebben doorgemaakt.

Maak een boeking die gegarandeerd is met een online betaling
Wij vinden het belangrijk om regelmatig te controleren, hoe uw hotel wordt gezien vanuit het oogpunt van de gast. Daarom raden we aan het boekingsproces van online betaling te doorlopen:

1. Bezoek uw eigen website en klik op de boekknop.

2. Kies een kamerprijs die is geactiveerd voor Hotel Pay en klik op de boekknop.

3. Vul alle velden in stap 2 in en selecteer de optie 'Betaal direct online' als garantiemethode voor de reservering. Tot slot, klik op Volgende

4. Vul alle velden in stap 3 in en klik op Volgende.

5. Kies extra's in stap 4, vink het vakje Ik ga akkoord met de reserveringsvoorwaarden aan en klik op de betaalknop (bijvoorbeeld: Betaal € 104,00 ->).

Maakt u zich geen zorgen, uw boeking wordt niet bevestigd als u de betaling niet voltooit. Extra's worden altijd toegevoegd aan het totaalbedrag. Het totaalbedrag dat links wordt vermeld, is het bedrag dat in rekening wordt gebracht. Dit betekent dat ook extra's altijd bij de betaling zijn inbegrepen.
  6. U wordt nu doorgestuurd naar het betaalscherm met de kleuren en het logo van het hotel. Onder het logo ziet u de bestelreferentie, het totaalbedrag en de naam van het bedrijf dat het transactiebedrag zal ontvangen.

7. Tot slot, kan de gast op de gewenste betaalmethode klikken.
    Omdat we op dit moment de transactie niet willen voltooien, klikt u op Annuleren.

Om de conversie te verhogen, zult u zien dat gasten worden doorgestuurd naar stap 1 van het boekingsproces als ze hun transactie annuleren, wat kan gebeuren wanneer ze hun credit card niet bij de hand hebben.

Vanaf stap 1 kunnen gasten hun boeking later nog voltooien. Als de kamer ondertussen is geboekt, hoeft u zich geen zorgen te maken, want er is een controle voordat u stap 4 bevestigt of de kamer nog beschikbaar is.

Belangrijk De bestelreferentie die wordt weergegeven in het betaalscherm, is ook zichtbaar op de bankafschrift van uw gasten, op het betaalbevestigingsbericht dat u ontvangt en in de reserveringsdetails in uw Hoteliers.com dashboard. Als gasten vragen hebben over hun transactie, raden we aan om hen om deze bestelreferentie te vragen.

Volgende > Stap 2: Zien hoe een reservering is betaald