Stap 3: Een transactie opzoeken

Deze stap maakt deel uit van de uitleg in vijf stappen

Vorige > Stap 2: Zien hoe een reservering is betaald

Transacties bekijken
Login via Hotel Pay, of via Betalingen > Online betalingen in uw Hoteliers.com dashboard. Zie Login voor Hotel Pay voor meer details.

Om een specifieke transactie op te zoeken, raden we aan om naar de transactiedatum te zoeken:

1. Klik in de marine blauwe menubalk op Transacties.
  2. Klik in de koperkleurige menubalk op Beheer transacties.
  3. Vul de datum van de transactie in het datumveld Van en Tot.
  4. Vink de relevante "Status"-vakken aan, vink alle vakjes aan als u niet zeker weet welke vakjes u moet aanvinken.
  5. Klik op Lijst afbeelden of Toon lijst.

Overzicht van de transacties

U ziet nu een lijst met alle transacties binnen uw geselecteerde datum.
De belangrijkste kolommen zijn:

• Betaal ID Dit nummer is niet relevant.
  • Referentie Handelaar Dit is het referentienummer van de transactie wat gasten op hun betaalscherm en op hun bankrekening zien. Dit nummer wordt ook vermeld bij de kamer reservering of het betaalverzoek.
  • Bestellingen Hier wordt de datum en tijd van de transactie vermeld.
  • Status Hier wordt de status van de transactie vermeld. Zoals beschreven in het vorige artikel, is de enige status wanneer een transactie succesvol is, status 9 - Betaling aangevraagd. Wanneer de transactie status 9 heeft, heeft de aanbieder de betaling geaccepteerd en wordt een kamer reservering in ons systeem gemaakt.
  • Authorisatie Creditcardmaatschappijen verstrekken ook een autorisatienummer bij transacties.
  • Totaal Dit is het totaalbedrag van de transactie. Voor kamer reserveringen is dit het totale boekingsbedrag inclusief extra's.
  • Classificatie Dit geeft aan hoe zeker een transactie is.
    - Als deze rood is, zal de transactie niet succesvol zijn en zal deze nooit Status 9 hebben.
    - Als deze oranje is, wordt de transactie gemarkeerd (als bijvoorbeeld, de kaarthouder zich niet in hun eigen land bevindt). De transactie zal nog steeds succesvol zijn.
    - Als deze groen is, is de transactie goed en zal deze succesvol zijn.
  • Naam Dit is de naam van de persoon die de betaling heeft uitgevoerd. Dit kan verschillen van de naam van de gast die wordt bevestigd in de kamer reservering.
  • Methode Dit is de betaalmethode die door de gast is geselecteerd.

Terugstorten transactie

Als u meer details van een bepaalde transactie wilt zien:

• Klik op het Pay ID van de transactie.

Hiermee krijgt u meer informatie over een bepaalde transactie, inclusief het e-mailadres en postadres van de gast. Het telefoonnummer van de gast is alleen opgenomen in de betaalbevestiging, niet in dit scherm.

Wanneer een transactie Status 9 heeft, kunt u de transactie terugstorten:

• Klik op de button Terugbetaling.
  • Vink het vakje Laatste uit wanneer u slechts een deel van het bedrag wilt terugstorten. Anders wordt het volledige bedrag aan de gast teruggestort.

Volgende > Stap 4: Een betaalverzoek sturen