Tarief toevoegen aan een kamer

In deze handleiding leggen wij u stap-voor-stap uit, hoe u een nieuw tarief toevoegt aan een kamer en hoe u een bestaand tarief kopieert.

Dit artikel bevat de volgende onderwerpen:

1. Instructievideo “Een tarief toevoegen”
  2. Handleiding "Een nieuw tarief toevoegen"
  3. Handleiding "Een bestaand tarief kopiëren"

1. Instructievideo “Een tarief toevoegen”
De uitleg over het toevoegen van een tarief aan een kamer, is ook te bekijken via de korte instructievideo Tarieven toevoegen.

2. Handleiding "Een nieuw tarief toevoegen"
Om een tarief toe te voegen klikt u op Contentbeheer en vervolgens onder Rooms op het kamertype waarvoor u een tarief wilt toevoegen.

Het scherm met alle informatie over het kamertype wordt nu getoond. Klik rechts van de foto's op de link Add rate to this room.

In het volgende scherm kan alle tariefinformatie ingevuld worden.

Belangrijk: Rate name en Rate cancellation policy dient eerst in het Engels ingevuld te worden. Nadat u de kamer informatie in het Engels heeft opgeslagen, kunt u de informatie in het Nederlands of andere beschikbare taal toevoegen.

Rate name Vul hier de naam van het nieuwe tarief in
Number of persons Vul het aantal personen in waarvoor dit tarief geldt
Guarantee method Vink een of meer garantiemethodes aan die u wilt aanbieden

Online payment:
Deze methode is alleen zichtbaar wanneer u Hotel Pay of Hotel Pay Light afneemt van Hoteliers.com.
Selecteer deze methode, om gasten tijdens het boeken, via een beveiligde omgeving, direct online te laten betalen voor de boeking.

Credit card:
Selecteer deze methode, wanneer gasten credit card gegevens moeten opgeven ter garantie van de boeking. De credit card zal niet worden belast.

Pm hold:
Selecteer deze methode alleen, wanneer u onder Hotel Settings een tijdstip heeft ingevuld bij PM-hold time. Met deze methode garandeert u aan de gast de geboekte kamer tot het ingevulde tijdstip op dag van aankomst.

No guarantee:
Selecteer deze methode, wanneer gasten zonder credit card garantie mogen reserveren.

Voucher / Budgetcode / Two hour release:
Niet in gebruik
Breakfast included Geef aan of bij dit tarief ontbijt is inbegrepen
Rate can be cancelled Geef aan of dit tarief geannuleerd kan worden
Booking must be cancelled Wanneer dit tarief geannuleerd kan worden, geef hier aan tot hoeveel dagen voor aankomst er kosteloos geannuleerd kan worden
Rate cancellation policy Wanneer dit tarief afwijkende annuleringsvoorwaarden heeft, kunt u deze hier invullen. Laat u dit veld leeg, dan worden de annuleringsvoorwaarden, welke onder Hotel Profile zijn ingevoerd, overgenomen en gehanteerd
Show rate? Geef aan of het tarief zichtbaar moet zijn in de boekingsmodule

Let op! Indien "Show rate?" bij alle tarieven op 'no' staan, zal ook het kamertype niet getoond worden in de boekingsmodule
Is active rate? Geef aan of het tarief geactiveerd mag worden

Let op! Indien "Is active rate?" op 'no' staat en u heeft een koppeling met een channel manager, zal het tarief niet aangeboden aan de channel manager om te koppelen.
Close rate Vul in vanaf hoeveel dagen voor aankomst, dit tarief automatisch moet sluiten.
Laat dit veld leeg als het tarief tot op de dag van aankomst boekbaar mag zijn
Default availability for all months Wij raden aan om hier een standaard beschikbaarheid van 0 in te vullen.

Als er een koppeling is met een channel manager, zal deze de beschikbaarheid overschrijven, zodra dit tarief gekoppeld is met de channel manager.
Zonder channel manager, kan de beschikbaarheid handmatig beheerd worden onder Tarieven en beschikbaarheid
Default rate and minimum stay for all months Wij raden aan om in dit kader een fictieve prijs van 500 of 999 en een minimum stay van 1 in te vullen.

Als er een koppeling is met een channel manager, zal deze de prijzen overschrijven, zodra dit tarief gekoppeld is met de channel manager.
Zonder channel manager, kunnen de prijzen handmatig beheerd worden onder Tarieven en beschikbaarheid.
Set extra bed rates Stel hier de extra kosten en aantal beschikbare bedden in en activeer de prijzen, wanneer u deze voor dit tarief wilt aanbieden.

Maakt u gebruik van een channel manager?
Stuur dan het RoomID (staat achter de kamernaam) en RateID (staat achter de tariefnaam) naar uw channel manager. Uw channel manager koppelt deze gegevens en stuurt de meest actuele prijzen en beschikbaarheid door naar Hoteliers.com.

Als u alle informatie heeft ingevuld, klikt u rechts op de button Save om de informatie op te slaan. Nadat de informatie is opgeslagen, krijgt u het volgende scherm te zien, waar u een aantal extra items ziet staan.

Room Hier kunt u zien onder welk kamertype het tarief is aangemaakt
Internal rate name Dit is de tariefnaam die u eerder bij Rate name heeft ingevuld
Online rate name De tariefnaam in dit veld is overgenomen van Internal rate name.
De tariefnaam die hier staat ingevuld, wordt getoond in de boekingsmodule.
Deze kan naar wens aangepast worden.
Max amount of rooms per Booking Geef hier aan hoeveel kamers er maximaal per reservering geboekt mogen worden. Als u hier niets invult, kan het maximaal aantal beschikbare kamers in een keer geboekt worden.
Breakfast price Wanneer u bij Breakfast included 'no' heeft geselecteerd, kunt u hier de prijs van het ontbijt per persoon per nacht invullen. Dit bedrag wordt dan in de boekingsmodule bij het tarief getoond.

Vult u hier niets in dan zal 'Ontbijt exclusief' worden weergegeven.

Wanneer u voor bovenstaande velden wijzigingen heeft doorgevoerd, klikt u op de button Save om de wijzigingen op te slaan.

Klik nu onder Rate Short description op de dropdown en selecteer een taal naar keuze. De velden Online rate name, Rate Short description en Rate cancellation policy (indien van toepassing) zijn nu leeg en kunt u de informatie voor de gekozen taal toevoegen. Klik na het toevoegen van de informatie rechts op de button Save om op te slaan. Herhaal deze stappen totdat alle talen zijn gevuld.

3. Handleiding "Een bestaand tarief kopiëren"
Het kopiëren van een bestaand tarief, is voor u uitgeschreven in de handleiding Een bestaand tarief kopiëren.

Vragen? Indien u nog vragen heeft over het toevoegen van een nieuw tarief aan een kamer, neem dan contact op met ons supportteam door een nieuw supportverzoek in te dienen.