Een nieuw kamertype aanmaken

In deze handleiding leggen wij u stap-voor-stap uit, hoe u een nieuw kamertype aanmaakt en foto's toevoegt aan een nieuw kamertype.

Dit artikel bevat de volgende onderwerpen:

1. Instructievideo “Een kamer aanmaken”
  2. Handleiding "Een nieuw kamertype aanmaken"
  3. Handleiding "Foto toevoegen aan een kamertype"

1. Instructievideo “Een kamer aanmaken”
De uitleg over het aanmaken van een nieuw kamertype en het toevoegen van foto's aan een nieuwe kamer, is ook te bekijken via de korte instructievideo Een kamer aanmaken.

2. Handleiding "Een nieuw kamertype aanmaken"
Om een nieuw kamertype aan te maken, logt u in, in het dashboard van Hoteliers.com. Wanneer u bent ingelogd in uw dashboard, klikt u op Contentbeheer en vervolgens onder Hotel Data op Add Room.

Een nieuw scherm opent, waar u de informatie van het nieuwe kamertype invult.

Belangrijk: Room type en Room description dient eerst in het Engels ingevuld te worden. Nadat u de kamer informatie in het Engels heeft opgeslagen, kunt u de informatie in het Nederlands of andere beschikbare taal toevoegen.

Room type: Vul de naam van de nieuwe kamer in
Room description:   Voeg de beschrijving van de nieuwe kamer toe
Bookings method:  Selecteer in de drop down de gewenste boekingsmethode

Hoteliers.com Booking Engine
Kamer direct boekbaar maken:
Gasten kunnen direct de kamer boeken en ontvangen automatisch een boekingsbevestiging per e-mail. Hotel ontvangt ook een boekingsbevestiging en de boeking wordt doorgestuurd naar de channel manager/PMS, indien deze gekoppeld is met Hoteliers.com.

Hoteliers.com Request Booking
Kamer op aanvraag boekbaar maken:
Gasten kunnen op aanvraag de kamer boeken. Hotel ontvangt per e-mail de aanvraag en dient deze zelf te bevestigen aan de gast in het dashboard van Hoteliers.com onder Boekingen > Directe boekingen.

Let op!
Boekingen op aanvraag die bevestigd worden door het hotel, zullen niet doorgestuurd naar de channel manager/PMS en moeten handmatig verwerkt worden.

Wanneer u de informatie heeft verwerkt, klikt u op Save.
Als de nieuwe kamer is opgeslagen, ziet het er als volgt uit.
Vink de faciliteiten aan onder Room die van toepassing zijn op de nieuwe kamer en klik op Save room data.

Klik nu onder Room description op de dropdown en selecteer een taal naar keuze. De velden Roomtype en Room description zijn nu leeg en kunt u de informatie voor de gekozen taal toevoegen. Klik na het toevoegen van de informatie rechts op de button Save room data om op te slaan. Herhaal deze stappen totdat alle talen zijn gevuld.

3. Handleiding "Een foto toevoegen aan een kamer"
Het toevoegen of vervangen van foto's, is voor u uitgeschreven in de handleiding Foto toevoegen aan een kamer

Vragen? Indien u nog vragen heeft over het aanmaken van een nieuw kamertype, neem dan contact op met ons supportteam door een nieuw supportverzoek in te dienen.