Een bestaand tarief kopiëren

In deze handleiding leggen wij u stap-voor-stap uit, hoe u onder een kamer een bestaand tarief kopieert.

Dit artikel bevat de volgende onderwerpen:

1. Instructievideo “Een tarief kopiëren”
  2. Handleiding "Een bestaand tarief kopiëren"

1. Instructievideo “Een tarief kopiëren”
De uitleg over het kopiëren van een tarief onder een kamer, is ook te bekijken via de korte instructievideo Tarieven kopiëren

2. Handleiding "Een bestaand tarief kopiëren"
Ga naar Contentbeheer en klik onder Rooms op de naam van de kamer waar u een bestaand tarief wilt kopiëren. Rechtsboven aan de pagina ziet u de aangemaakte tarieven staan. Klik achter het te kopiëren tarief op Copy Data. Het gekopieerde tarief wordt toegevoegd onder de kamer en is te herkennen aan het woord COPY achter de naam van het tarief.

Klik onder de kamer op het gekopieerde tarief om wijzigingen door te voeren.
Haal bij Internal rate name het deel '- COPY' weg. Controleer of de overige informatie en instellingen correct zijn. Pas indien gewenst en van toepassing de Online rate name, Rate Short description en Rate cancellation policy aan. Klik na de aanpassingen op de Save button om de wijzigingen op te slaan.

Let op! Ook hier dient het eerst in het Engels doorgevoerd en opgeslagen te worden, voordat het in de andere talen aangepast kan worden.

Wanneer het gekopieerde tarief onder een andere kamer geplaatst moet worden, klikt u bij Room op de drop down en selecteert u de kamer waarnaar het gekopieerde tarief verplaatst moet worden.

Belangrijk!
Wanneer u een tarief kopieert, zal het tarief de prijzen, beschikbaarheid en restricties overnemen van het oorspronkelijke tarief. Indien het gekopieerde tarief dezelfde prijzen, beschikbaarheid en restricties heeft als het oorspronkelijke tarief hoeft u niets te doen.

Wanneer het gekopieerde tarief andere prijzen, beschikbaarheid en restricties heeft, raden wij aan de optie Show rate? op 'no' te zetten, zodat het tarief nog niet zichtbaar en boekbaar is in de boekingsmodule.

Als er een koppeling is met een channel manager, kan het gekopieerde tarief hiermee gekoppeld worden, om de juiste prijzen, beschikbaarheid en restricties door te sturen. Zonder channel manager, kan het tarief handmatig beheerd worden onder Tarieven en beschikbaarheid.

Zodra de prijzen, beschikbaarheid en restricties correct geladen zijn, zet dan Show rate? op 'yes' om het tarief boekbaar te maken in de boekingsmodule.

Vragen? Indien u nog vragen heeft over het kopiëren van een bestaand tarief onder een kamer, neem dan contact op met ons supportteam door een nieuw supportverzoek in te dienen.