Instellen vast tarief met gekoppelde beschikbaarheid

In deze handleiding leggen wij u stap-voor-stap uit, hoe u een vast tarief aanmaakt met gekoppelde beschikbaarheid.

Dit artikel bevat de volgende onderwerpen:

1. Video “Een vast tarief met gekoppelde beschikbaarheid”
  2. Aanmaken vast tarief
  3. Aanmaken kortingscode en koppelen aan vast tarief

1. Video “Een vast tarief met gekoppelde beschikbaarheid”
In onderstaande instructievideo wordt stap-voor-stap getoond, hoe u een afgeschermd tarief met gekoppelde beschikbaarheid aanmaakt.

2. Aanmaken vast tarief
Voor het aanmaken van een vast tarief gaat u naar Contentbeheer en klikt u op het kamertype waarvoor u het corporate tarief wilt aanmaken. Vervolgens klikt u rechts van de foto's op Add Corporate rate to this room

In het volgende scherm, kunt u de informatie invoeren. Wanneer u alles heeft ingevoerd klikt u op de Save button.

Rate name Vul hier de naam van het nieuwe corporate tarief in

Tip! Zet achter de naam van het corporate tarief ook het kamertype. Wanneer er meerdere kamertypes dezelfde tariefnaam hebben, maakt het het koppelen van dit tarief aan een code makkelijker, ook wanneer u besluit om een tarief niet langer te koppelen aan een code.
Number of persons Vul het aantal personen in waarvoor dit tarief geldt
is connected rate? Selecteer het tarief in de dropdown, waarop u de korting wilt geven
Guarantee method Vink een of meer garantiemethodes aan die u wilt aanbieden

Online payment:
Deze methode is alleen zichtbaar wanneer u Hotel Pay of Hotel Pay Light afneemt van Hoteliers.com.
Selecteer deze methode, om gasten tijdens het boeken, via een beveiligde omgeving, direct online te laten betalen voor de boeking.

Credit card:
Selecteer deze methode, wanneer gasten credit card gegevens moeten opgeven ter garantie van de boeking. De credit card zal niet worden belast.

Pm hold:
Selecteer deze methode alleen, wanneer u onder Hotel Settings een tijdstip heeft ingevuld bij PM-hold time. Met deze methode garandeert u aan de gast de geboekte kamer tot het ingevulde tijdstip op dag van aankomst.

No guarantee:
Selecteer deze methode, wanneer gasten zonder credit card garantie mogen reserveren.

Voucher / Budgetcode / Two hour release:
Niet in gebruik
Discount Sla deze optie over en ga door naar Discount or own properties?
Discount or own properties? Selecteer Own Properties om het vaste tarief in te kunnen voeren
Breakfast included Geef aan of bij dit tarief ontbijt is inbegrepen
Rate can be cancelled Geef aan of dit tarief geannuleerd kan worden
Booking must be cancelled Wanneer dit tarief geannuleerd kan worden, geef hier aan tot hoeveel dagen voor aankomst er kosteloos geannuleerd kan worden
Rate cancellation policy Wanneer dit tarief afwijkende annuleringsvoorwaarden heeft, kunt u deze hier invullen. Laat u dit veld leeg, dan worden de annuleringsvoorwaarden, welke onder Hotel Profile zijn ingevoerd, overgenomen en gehanteerd
Is Active rate? Geef aan of het tarief geactiveerd mag worden

Let op! Indien "Is active rate?" op 'no' staat en u heeft een koppeling met een channel manager, zal het tarief niet aangeboden aan de channel manager om te koppelen voor de aflevering van de reserveringen voor dit tarief.
Close rate Vul in vanaf hoeveel dagen voor aankomst, dit tarief automatisch moet sluiten.
Laat dit veld leeg als het tarief tot op de dag van aankomst boekbaar mag zijn

Vul in het kader "default rate and minimum stay for all months" bij Rate het vaste tarief per dag in. Zet in het kader "Set extra bed rates" onder Active alles op 'no' en sla het tarief op. Nadat de informatie is opgeslagen, krijgt u het volgende scherm te zien, waar u een aantal extra/andere items ziet staan.

Room Hier kunt u zien onder welk kamertype het tarief is aangemaakt
Internal rate name Dit is de tariefnaam die u eerder bij Rate name heeft ingevuld
Online rate name De tariefnaam in dit veld is overgenomen van Internal rate name.
De tariefnaam die hier staat ingevuld, wordt getoond in de boekingsmodule.
Deze kan naar wens aangepast worden.
Max amount of rooms per Booking Geef hier aan hoeveel kamers er maximaal per reservering geboekt mogen worden. Als u hier niets invult, kan het maximaal aantal beschikbare kamers in een keer geboekt worden.
Breakfast price Wanneer u bij Breakfast included 'no' heeft geselecteerd, kan u hier de prijs van het ontbijt per persoon per nacht invullen. Dit bedrag wordt dan in de boekingsmodule bij het tarief getoond.

Vult u hier niets in dan zal 'Ontbijt exclusief' worden weergegeven.

Wanneer u voor bovenstaande velden wijzigingen heeft doorgevoerd, klikt u op de button Save om de wijzigingen op te slaan.

Klik nu onder Rate Short description op de dropdown en selecteer een taal naar keuze. De velden Online rate name, Rate Short description en Rate cancellation policy (indien van toepassing) zijn nu leeg en kunt u de informatie voor de gekozen taal toevoegen. Klik na het toevoegen van de informatie rechts op de button Save om op te slaan. Herhaal deze stappen totdat alle talen zijn gevuld.

Nu het tarief is aangemaakt, kan de kortingscode aangemaakt en gekoppeld gaan worden.

3. Aanmaken kortingscode en koppelen aan vast tarief
Hoe u een kortingscode aanmaakt, hebben wij volledig voor u uitgeschreven in een handleiding. Deze handleiding kunt u vinden in het artikel Een nieuwe promotiecode aanmaken.

Wanneer u de kortingscode (al) heeft aangemaakt, kunt u deze gaan koppelen aan het aangemaakte corporate tarief. Ga naar Instellingen > Corporate Module en klik bij de aangemaakte kortingscode op edit/assign rates.

Scroll naar beneden tot dat u Allowed corporate rates en vink daar het corporate tarief aan, wat u eerder heeft aangemaakt. Klik op de Save button om de koppeling tussen de code en het tarief op te slaan.

De code en het tarief zijn nu met elkaar gekoppeld. U kunt nu inloggen met de code, om te kijken of de juiste prijs getoond wordt en er geboekt kan worden met deze code.

Vragen? Indien u nog vragen heeft over het instellen van een nieuwe vast tarief met gekoppelde beschikbaarheid, neem dan contact op met ons supportteam door een nieuw supportverzoek in te dienen.