Een nieuwe promotiecode aanmaken

In deze handleiding leggen wij u stap-voor-stap uit, hoe u een nieuwe promotiecode aanmaakt.

Dit artikel bevat de volgende onderwerpen:

1. Corporate profile
  2. Add user
  3. Show users

1. Corporate profile
Om een nieuwe promotiecode aan te maken, logt u in op het dashboard van Hoteliers.com. Wanneer u bent ingelogd in uw dashboard, klikt u op Instellingen en vervolgens op Corporate Module. U krijgt dan het volgende scherm te zien:

Allereerst dient het profiel voor de users correct ingesteld te worden. Klik hiervoor op Corporate profile, u krijgt 4 opties welke ingesteld moeten worden.

Creditcard needed for corporate HBE bookings Selecteer 'Yes' als er een credit card garantie noodzakelijk is voor boekingen via de Corporate Module
Place 'Corporate account log-in' link on white label listing Selecteer 'Yes' wanneer u wilt dat de link boeken met toegangscode getoond wordt in de boekingsmodule op uw eigen website
Display packages on corporate listing Selecteer 'Yes' wanneer u ook arrangementen wilt aanbieden via de Corporate Module
Default corporate code (leave blank if none) Indien u maar 1 promotiecode heeft, die door al uw gasten gebruikt mag worden om te boeken, kunt u deze hier invullen en zal deze automatisch ingevuld staan in de boekingsmodule.

Gaat u meerdere promotiecodes aanmaken, laat dit veld dan leeg

Klik op de button Save om de instellingen op te slaan.

2. Add user
Om een nieuwe gebruiker (user) toe te voegen, klikt u op Add user. U ziet het volgende scherm:

Username* Dit is een verplicht veld. Vul hier de bedrijfsnaam, naam van de gast of de naam van de kortingsactie in. Deze naam is zichtbaar in de boekingsmodule, wanneer er met deze code wordt ingelogd.
User description Dit veld is voor eigen gebruik en niet zichtbaar voor de gebruiker. U kunt hier de gemaakte afspraken inzetten die u met het bedrijf of de gast gemaakt heeft.
Billing instructions Dit veld is voor eigen administratie en niet zichtbaar voor de gebruiker. U kunt hier de facturatie-instructies vermelden
Send copy of booking to e-mail Hier kunt u optioneel een e-mailadres toevoegen, waarnaar een kopie van de boeking gestuurd dient te worden. Bijvoorbeeld naar de financiële administratie
Access code* Dit is een verplicht veld. Vul hier de code in, waarmee de gebruiker kan inloggen en kan boeken tegen de afgesproken prijs of korting.
Corporate code can be used until* Selecteer Unlimited wanneer deze code altijd gebruikt mag worden. Wanneer het enkel voor een specifieke periode gebruikt mag worden, selecteer Fixed period en vul de start- en einddatum in.
Can be booked* Selecteer Unlimited wanneer met deze code het hele jaar geboekt kan worden. Wanneer er enkel voor een specifieke periode geboekt mag worden, selecteer Fixed period en vul de start- en einddatum in.
Show account-edit-link* Wanneer u 'yes' selecteert, wordt er een link in de module geplaatst, waarmee de gebruiker zelf de standaard NAW gegevens kan aanpassen. De standaard NAW gegevens van de gebruiker dienen dan wel ingevuld te staan onder het kopje Corporate userdata

Wanneer meerdere gebruikers deze code ontvangen, raden wij aan om deze optie op 'no' te laten. Anders krijgt de gebruiker, de NAW gegevens te zien van de laatste boeker.
Show Price check widget* Laat deze optie standaard op 'no' staan
Display normal rates on corporate listing Selecteer 'yes' wanneer de gebruiker ook de reguliere tarieven in de module mag zien tijdens het boeken met de code.
Corporate userdate Vul hier indien gewenst, de standaard NAW gegevens in van de individuele gebruiker. Laat dit leeg wanneer er meerdere gebruikers zijn die met deze code kunnen boeken
Allowed corporate rates Als u al corporate rates heeft aangemaakt, kunt u hier aanvinken welke rates met deze code geboekt mogen worden. Anders dienen deze rates eerst aangemaakt te worden. De handleiding met hoe u deze rates aanmaakt, vindt u in het artikel Een nieuwe corporate rate toevoegen
Allowed corporate rates on Packages Vink hier de arrangementen, welke met deze code geboekt mogen worden.
Bij het arrangement zelf stelt u de kortingsprijs in.

Zodra u alle instellingen en informatie correct heeft verwerkt, klik op de button Save om de promotiecode op te slaan. Wij raden aan om met de aangemaakte code in te loggen in boekingsmodule en te controleren of de juiste tarieven geboekt kunnen worden.

3. Show users
Voor een overzicht van alle gebruikers klikt u op Show users. Klik op edit/assign rates om corporate rates toe te kennen aan de gebruiker of om hierin wijzigingen voor aan te brengen. Klik op delete om de gebruiker te verwijderen.

Vragen? Indien u nog vragen heeft over het aanmaken van een nieuwe promotiecode, neem dan contact op met ons supportteam door een nieuw supportverzoek in te dienen.